Translate

dinsdag 24 januari 2023

Dierenorganisatie in Los Angeles " Love Our Pets and Vets" koppelt gehandicapte veteranen of met PTSS stoornis gratis met asielhonden en katten met levenslange gratis dierenarts zorg

 


Love Our Pets and Vets maakt zich op om het leven van mens en dier ten goede te veranderen in het nieuwe jaar met een geschenk dat blijft geven, gezelschap. Met een focus op het helpen van leden van twee achtergestelde gemeenschappen, wil de nieuw gelanceerde non-profitorganisatie militaire veteranen koppelen aan asieldieren in en rond de omgeving van Los Angeles.

Anders dan andere bewonderenswaardige organisaties die gehandicapte en verdienstelijke veteranen voorzien van hulphonden, is Love Our Pets and Vets uniek omdat het zich uitsluitend richt op het koppelen van over het hoofd geziene asielhonden en katten met veteranen. Via het Diamond in the Ruff-programma helpt de organisatie veteranen, van wie velen zijn gediagnosticeerd met posttraumatische stressstoornis (PTSS), traumatisch hersenletsel (TBI), angst en depressie.

Het doel, volgens de oprichter en uitvoerend directeur van de organisatie, Cheryl Eckert, is om "de ene te redden om de andere te helpen genezen."

Eckert hoefde niet ver te zoeken naar inspiratie om haar droom waar te maken, het werd geboren uit de speciale en transformerende band die ze zag tussen haar zoon, een militaire veteraan, en haar hond, Lola, een 11-jarige Chinese Shar-Pei.

"Wanneer mijn zoon langskomt, verandert zijn hele houding wanneer hij bij Lola is," vertelde Eckert aan WAN, uitleggend dat Chinese Shar-Peis zelden in de buurt komen van meer dan één persoon. "Ze zullen bijna altijd hun favoriet kiezen. In het geval van Lola is zij gek op mijn zoon en hij op haar. Hij lijkt zoveel lichter als ze bij elkaar in de buurt zijn. Het is prachtig."

Het antwoord van Eckerts zoon op de vraag waarom hij geen eigen hond krijgt, is: "Hij kon er geen betalen." Vandaar dat de tweede missie van Love Our Pets and Vets militaire veteranen helpt zich te veroorloven om hun huisdieren te houden.

Heidi Huebner, die het PUP-programma (Pets Unstressing Passengers) voor LAX heeft opgezet en er directeur van is, is ook een waardevol lid van het Love Our Pets and Vets-team en fungeert als voorzitter van de raad van bestuur van de organisatie. Huebner, een oude dierenadvocaat die samenwerkt met reddingsgroepen, non-profitorganisaties en opvangcentra, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het afstemmen van Love Our Pets en Vets met partners, zoals Outta the Cage en Better Together Forever, om ervoor te zorgen dat de militaire veteranen, die het anders misschien niet zouden kunnen betalen, goed kunnen zorgen voor hun nieuwe viervoetige familieleden. Ze helpen met veterinaire zorg, voedsel, benodigdheden en vele andere behoeften. Pet Care Foundation is ook beschikbaar om te helpen met adoptiekosten als ze niet worden kwijtgescholden, dit omvat vaccinaties, microchips en sterilisatie- en castratiediensten.

"De band tussen mens en dier bestaat al meer dan 15.000 jaar. Ik heb deze magie tussen mensen en hun bontkinderen uit de eerste hand gezien voor meer dan 30 jaar in mijn werk in de wereld van redding en huisdiertherapie. Deze wederzijds voordelige en dynamische relatie tussen mensen en dieren wordt beïnvloed door gedrag dat essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van beide," zei Huebner, die Eckert eerder deze week vergezelde naar een bijeenkomst bij de Veterans Association waar zij en de Diamond in the Ruff-programma hartelijk werden verwelkomd. Nu richt het team zich op het opbouwen van relaties met veteranengroepen, lokale veterinaire diensten, hondentrainers en andere belangrijke partnerorganisaties.

"We brengen het woord over onze organisatie naar buiten en moedigen anderen aan om ermee bezig te zijn," deelde Eckert, die ook openingen heeft voor vrijwilligers, terwijl de organisatie begint te helpen bij het vinden van potentiële matches, het regelen van meet and greets tussen de veteranen en de asieldieren, en nog veel meer.

"Veel van de veteranen hebben in het verleden misschien honden of katten gehad, maar het is al een tijdje geleden. We leiden ze op en dienen als een ondersteunend systeem. Van het vinden van potentiële matches tot het plannen van meet and greets met de veteranen en dieren, we bereiden hen voor op een succesvolle relatie met hun nieuwe gezelschapsdier en beste vriend," concludeerde Eckert, die ook bekend staat om het uitvinden van de "Leave It Leash.". Een deel van de opbrengst van de verkoop wordt gedoneerd om de organisatie te ondersteunen.

Meer informatie over Love Our Pets and Vets, evenals manieren om mee te doen en te doneren zijn HIER beschikbaar!


WAN 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten