Translate

vrijdag 13 januari 2023

Friesland is de enige provincie van Nederland waar jagers katten mogen doodschieten: Dier&Recht stapt naar de rechter want vangen, castreren, chippen en weer vrijlaten is de enige optie

 


Friesland, stop met het doodschieten van katten!

https://www.dierenrecht.nl/zwerfkatten   Link naar PETITIE

16.706

Friesland is de enige provincie van Nederland waar jagers zwerfkatten mogen doodschieten. Een bizarre praktijk die in alle andere provincies al lang is verboden. Teken de petitie en roep Friesland op om te stoppen met het doodschieten van katten!

Op grond van een regeling uit 2003 mag de jacht op zwerfkatten doorgaan zolang de provincie dat wil. Dier&Recht vecht deze regeling aan via een juridische procedure. Tot nu toe weigert de provincie om iets te veranderen en gaat ze stug door met het afschieten van katten. Volgens Friesland zorgen de zwerfkatten voor veel problemen.



Diervriendelijk alternatief

Zwerfkatten planten zich voort met andere zwerfkatten of huiskatten, waardoor er nog meer zwerfkatten bijkomen. Friesland moet die zwerfkatten niet doodschieten, maar voorkomen dat er meer bijkomen. Dat kan door het vangen, castreren, chippen en weer vrijlaten van zwerfkatten (bekend onder de Engelse afkorting TNRC). Deze diervriendelijke methode om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, wordt door de andere provincies als jarenlang met succes toegepast.

Teken de petitie!

Het is absurd dat Friesland als enige provincie van Nederland katten doodschiet. Met zoveel mogelijk handtekeningen kunnen we de maatschappelijke druk opvoeren tegen het afschot. Strijd jij met ons mee voor de katten? Teken de petitie!

https://www.dierenrecht.nl/zwerfkatten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten