Translate

vrijdag 27 januari 2023

Beer Mark eindelijk thuis en nog ontroerende verhalen van geredde dieren door stichting Vier Voeters; Geniet even van GOED nieuws waar lees je dat nog tegenwoordig


Het is weer een nieuw jaar – met een hoop nieuwe uitdagingen om de wereld een betere plek te maken voor dieren. Maar eerst willen we je bedanken voor alle successen die we samen in 2022 hebben behaald, om je vervolgens een inkijkje te geven in een paar van onze plannen voor 2023! 
Beer Mark
Beer Mark is gered
Eind 2022 konden we de laatste Albanese restaurantbeer redden: Mark. Meer dan 20 jaar lang zat hij opgesloten in een kale, kleine kooi bij een restaurant in Tirana. Zijn enige rol in het leven was die van entertainer voor de restaurantbezoekers.  

Gelukkig is dit nu verleden tijd, want sinds 9 december 2022 is Mark de nieuwste bewoner van ons Oostenrijkse BERENWOUD Arbesbach! Na jaren van eenzame opsluiting en weinig beweging, kan Mark in deze bosrijke omgeving eindelijk het beerwaardige leven leiden dat hij verdient. 
Beer Tin in BERENWOUD Ninh Binh
En nog zoveel andere dieren geholpen 
Beer Mark was niet het enige dier dat vorig jaar op onze hulp mocht rekenen. Misschien herinner je je nog onze grootste berenredding ooit, die van 9 Vietnamese galberen. Of heb je op de voet gevolgd hoe we in Argentinië 4 tijgers uit een verlaten treinwagon haalden. 2022 was ook het jaar waarin we de extreem ondervoede leeuwen Kandaka en Mansour eindelijk naar ons Jordanese opvangcentrum Al Ma’wa for Nature and Wildlife konden brengen.  



Als u op het woord YouTube klikt dan krijgt u een groot beeld. 

En dat is nog lang niet alles, want we hebben in 2022 in totaal:

  • 28 beren en 23 grote katachtigen gered of naar een veilige plek gebracht; 
  • 67.000 honden en katten in Oost-Europa en Zuidoost-Azië geholpen aan voer, medische zorg en castraties; 
  • 6 vossen en wasbeerhondjes gered uit privébezit en een bontfokkerij; 
  • Ruim 160 paarden en 4 olifanten geholpen. 
Geredde dieren
(Nood)hulp voor dieren in en uit Oekraïne 

2022 werd ook getekend door een schokkende gebeurtenis met langdurige gevolgen: de inval van Rusland in Oekraïne. Het land waar één van onze berenreservaten is gevestigd en waar wij al jaren actief zijn om zwerfdieren te helpen. De oorlog heeft onze werkzaamheden in Oekraïne slechts kort op een lager pitje gezet, maar: mede dankzij jullie overweldigende steun, konden we ons werk voor de dieren snel en op volle kracht voortzetten.  



De medewerkers van ons BERENWOUD Domazhyr werkten niet alleen moedig door, maar namen ook tijdelijk de zorg van extra beren op zich. Daarnaast brachten we ongeveer 40 ton dierenvoeding naar Kiev om noodlijdende dierentuinen te helpen. Ook ons werk voor zwerfdieren ging onvermoeibaar door. We deden zelfs meer dan ooit voor honden en katten in Oekraïne:  

  • Samen met met Animal ID en Dogs Trust Worldwide richtten we het UPAW-platfrm op: een platform voor hulp aan asiels in Oekraïne. Via UPAW zijn ondertussen zo'n 110.000 honden en katten gevoerd; 
  • We gaven medische zorg en verstrekten noodzakelijke middelen voor huisdieren van vluchtelingen; 
  • We castreerden en vaccineerden 2.000 honden en katten; 
  • We redden huisdieren van straat om ze met hun families te herenigen; 
  • We zetten een tijdelijk dierverzorgingsproject op voor zwerfdieren in Belogorodka.
Tijger Shevar in LIONSROCK
Op naar een succesvol 2023  

Samen redden en beschermen we dieren wereldwijd, ook in 2023. We gaan weer hard aan de slag om het illegale bezit van - en de handel in - wilde dieren te stoppen. Dit speelt helaas nog een grote rol in o.a. Zuidoost-Azië en Zuid-Afrika, maar óók in Europa. Een van onze eerste missies is het redden van leeuwenwelp Vasylyna uit Oekraïne.  

Ook de huis- en zwerfdieren staan aankomend jaar weer hoog op onze agenda. Zo zullen we met campagnes en lobbywerk bij regeringen de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië aanvechten. Daarnaast blijven we zwerfdieren helpen met castraties, vaccinaties, medische behandelingen en voeding. Dit doen we uiteraard ook in Oost-Europa, waar we bovendien zijn gestart we met de Shelter Adoption Academy. Deze gratis online tool helpt asiels het aantal lokale adopties te verhogen.

Als laatste zetten we ons in voor dieren die nu nog ‘productiedieren’ worden genoemd. Zo maken we ons hard om verre veetransporten van miljoenen varkens, kalveren, kippen, geiten, schapen en paarden te stoppen. Wij strijden voor nieuwe wetgeving en een betere naleving ervan. Door middel van het ECI-burgerinitiatief willen we alle bontfokkerijen in de EU sluiten en in Nederland strijden we als lid van de Dierencoalitie voor een dierwaardige veehouderij

Vos Mala bij TIERART
Nalaten aan kwetsbare dieren
Dankzij onze trouwe supporters kunnen wij doen waar we het allerbeste in zijn, namelijk: veel dieren helpen. Wist je dat veel donateurs hun dierenliefde ook doorgeven via hun testament? Door aan VIER VOETERS na te laten, laat je na aan de dieren.

Meer weten over geven via nalatenschap? Ontvang onze gratis brochure via de website of neem contact op via office@vier-voeters.nl
Vraag de gratis brochure aan
Bedankt voor je steun
Bekijk online
Doneren
Contact
Afmelden
TW YT IG FB
© 2023 VIER VOETERS Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten