Translate

donderdag 12 januari 2023

Formule 1 coureur Lewis Hamilton is veganist en dierenbeschermer: vraag hem om te stoppen met het sponseren van de 1000 mijl hondensleerace waarbij ieder jaar meer dan100 honden door uitputting sterven







 Lewis Hamilton, ooit PETA's Persoon van het Jaar, bevindt zich nu mogelijk in het hondenhok. PETA-oprichter en enorme Formule 1 (F1) -fan Ingrid Newkirk stuurde een brief waarin ze de coureur aanspoorde om zich aan te sluiten bij de oproep van PETA en zijn aanzienlijke invloed te gebruiken om het lijden en de dood van honden te stoppen die worden gebruikt in de verraderlijke 1.000 mijl Lange Iditarod-hondensleerace in Alaska 

Hamilton - een hondenbeschermer en ethisch veganist - werd gespot terwijl hij uit eten ging met F1-eigenaar en Iditarod-sponsor, Liberty Media's CEO Greg Maffei, die heeft geweigerd de sponsoring van het dodelijke evenement door zijn bedrijf te beëindigen - in tegenstelling tot exxonmobil en Coca-Cola executives.

Een woord van Hamilton zou honden kunnen redden die net zo kostbaar zijn als hond Roscoe, met wie hij zijn huis deelt. Daarom dringen we er bij de zevenvoudig wereldkampioen op aan om te stoppen met het negeren van onze wanhopige oproep om hulp te voorkomen dat meer honden afschuwelijke sterfgevallen ondergaan in de vreselijke race.

De Iditarod uitgelegd

In de slopende Iditarod worden honden gedwongen om zware sleeën door enkele van de meest extreme weersomstandigheden op de planeet te trekken, met winden tot 80 mph en temperaturen zo laag als min 50 graden.

Bijna 250 honden werden dit jaar van het pad gehaald vanwege uitputting, ziekte of letsel, waardoor de resterende honden nog harder moesten werken om de mushers te trekken.

Het officiële dodental van de Iditarod van meer dan 150 honden omvat niet de talloze dieren die werden gedood omdat ze niet snel genoeg waren of die stierven tijdens het laagseizoen terwijl ze vastgeketend waren aan vervallen dozen of plastic vaten in de bittere kou, een praktijk die werd blootgelegd door een undercover PETA US-onderzoek.

How Can You Help?

Racing should involve only willing human participants, such as Lewis Hamilton. You can help end the exploitation of dogs by calling on F1’s owner to stop supporting the Iditarod:

Neem ook even de tijd om Lewis Hamilton beleefd aan te moedigen een held voor honden te zijn en spreek je uit tegen de Iditarod:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten