Translate

maandag 2 januari 2023

President Biden heeft 'The Big Cat Public Safety' wet ondertekend: Deze wet verbiedt het houden van groot katachtige als huisdier en ook het aaien van welpen in de toeristenindustrie

 

Dit is hopelijk verleden tijd. In iedergeval is het strafbaar.

UPDATE! We zijn verheugd om aan te kondigen dat president Biden de Big Cat Public Safety Act (H.R. 263 / S. 1210) in de wet heeft ondertekend nadat deze eerder deze maand door de Senaat van de Verenigde Staten was aangenomen.

Het wetsvoorstel verbiedt het houden van leeuwen, tijgers, luipaarden, jaguars en hybride grote katten als huisdier en verbiedt direct openbaar contact zoals welpen aaien.


No more films with Tiger King

Het wetsvoorstel werd ingediend door de vertegenwoordigers Mike Quigley (D-IL) en Brian Fitzpatrick (R-PA). De Big Cat Public Safety Act en de bijbehorende wet (S. 1210) werd geleid door senatoren Richard Blumenthal (D-CT), Susan Collins (R-ME), Tom Carper (D-DE) en Richard Burr (R-NC).


In een belangrijke overwinning voor dieren in het wild, de Big Cat Public Safety Act, (H.R. 263 / S. 1210),die het privébezit van grote katten verbiedt en het illegaal maakt voor exposanten om direct contact met welpen toe te staan, passeerde de Amerikaanse Senaat.

Zoals eerder gemeld door WAN, heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het cruciale wetsvoorstel in juli aangenomen met een stemming van 278 tegen 134. Het wetsvoorstel gaat nu naar het bureau van president Biden voor zijn handtekening.

"Vandaag heeft de Senaat een belangrijke stap gezet in de richting van het beschermen van tijgers, leeuwen en alle grote katten die kwetsbaar zijn geweest voor onmenselijke behandeling door middel van een lappendeken van wetten voor privé-eigendom in het hele land. Het gebrek aan federale regelgeving voor grote katten laat eerstehulpverleners achter in situaties met ontsnappingen van dieren en het publiek in gevaar," zei Stephen Wells, uitvoerend directeur van het Animal Legal Defense Fund. "We zijn aangemoedigd om steun te zien voor de wetgeving van beide kamers van het Congres en hopen dat de president snel beweegt om deze tweeledige wet in de wet te ondertekenen."

"De Big Cat Public Safety Act zal een einde maken aan de gruwelijke uitbuiting van grote katten en de openbare veiligheid versterken," zei senator Blumenthal. "Deze mooie maar krachtige roofdieren verdienen het om in het wild te leven, niet in gevangenschap te worden gehouden voor het vermaak van mensen - zelfs als welpen. Ik ben blij dat, na een golf van publieke en tweeledige steun, dit wetsvoorstel waar ik al lang voor pleit, wet zal worden."

In het voorjaar van 2020 werkte het Animal Legal Defense Fund samen met Blackfish-directeur Gabriela Cowperthwaite om een online petitie te lanceren waarin het Congres werd aangespoord om de Big Cat Public Safety Act aan te nemen om een einde te maken aan deze wrede handel in wilde dieren.

Terwijl sommige staten het privébezit van bepaalde wilde dieren hebben beperkt of verboden, hebben andere staten vrijwel geen voorschriften, waardoor grote katten kwetsbaar zijn voor misbruik. De Big Cat Public Safety Act dicht deze kloof en maakt het ook illegaal voor exposanten, zoals circussen en dierentuinen, om direct contact met welpen toe te staan.

Sommige faciliteiten moedigen bezoekers zelfs aan om tegen een extra vergoeding met welpen te communiceren, zoals flesvoeding voor tijgerwelpen, waardoor zowel welpen als bezoekers in gevaar komen. Welpenattracties leiden tot eeuwigdurend fokken, om kleine welpen te behouden, terwijl anderen te groot worden om te worden gehanteerd en gecontroleerd. Bejaarde welpen worden vaak verkocht aan particulieren of gedood wanneer ze geen bron van extra inkomsten meer zijn.

Grote katten horen thuis in het wild of, in situaties waarin dieren in gevangenschap niet langer veilig naar het wild kunnen worden teruggebracht, in gerenommeerde opvangcentra. Het beroven van wilde dieren van het vermogen om deel te nemen aan hun natuurlijke gedrag, ze te scheiden van hun pasgeboren welpen en hen te dwingen tot gevaarlijke interacties met mensen is zowel wreed als een recept voor een ramp.

Tientallen Hollywoodsterren ondertekenden de online petitie waarin ze aandrongen op het aannemen van de Big Cat Public Safety Act, waaronder: Kate Mara, Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Edie Falco, Hilary Swank, Iggy Pop, Ireland Baldwin, Kim Basinger, Ruby Rose, Paul Wesley, Christian Serratos, Nikki Reed, Ian Somerhalder, Teresa Palmer, Glenn Close, Anjelica Huston, Justin Theroux, Christopher Walken, Mena Suvari, Steve Aoki, Alan Cumming, Ed Begley, Alison Pill, Jane Lynch, Olivia Wilde, Kate del Castillo, Charlotte Ross, Kristin Bauer, Sarah Silverman, Whitney Cummings, Jenny Slate en Jackson Galaxy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten