Translate

woensdag 4 januari 2023

Goed nieuws: 3 leeuwinnen gered uit de oorlog in Oekraïne zijn na een kort verblijf in Polen aangekomen in een groot tijgerverblijf in Denemarken ( video )

 


Niet alleen mensen lijden tijdens de oorlog in Oekraïne. Ook veel dieren hebben het zwaar. Drie leeuwinnen uit een dierentuin in Oekraïne hebben nu een nieuw thuis gekregen in een Deens safaripark. 

Het park Knuthenborg in de plaats Bandholm adopteerde Vee (op de foto hierboven), Simba en Ploy van een park uit de regio Donetsk. De leeuwinnen waren in augustus al weggehaald uit een dierentuin bij de Oekraïens-Russische grens omdat het daar te gevaarlijk was geworden. In de tussentijd waren ze ondergebracht in een dierentuin in Polen.

(tekst gaat verder onder de foto's)
Beeld dierentuinPloy

Beeld dierentuinVee

Spannend

Voor de dierenbeschermers die de leeuwinnen weg hebben gehaald was het een spannende operatie. Biologe Anne Sofie Meilvang van dierenrechtenorganisatie Dyrenes Beskyttelse vertelde erg blij te zijn dat het gelukt is de dieren weg te krijgen. ‘De kleinere dierentuin lag midden in een oorlogsgebied en de leeuwinnen hadden al een tijd veel te weinig te eten gehad.’

In Denemarken hebben de leeuwinnen een eigen gebied gekregen in het tijgerverblijf van Knuthenborg. Het is nog niet duidelijk of de leeuwen na de oorlog zullen terugkeren naar Oekraïne of voor altijd in Knuthenborg blijven.

Dit filmpje (wel in het Deens) maakte de dierentuin over de reddingsoperatie:

Anderen lazen ook: Luie leeuwen liggen lekker op de warme weg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten