Translate

zondag 11 augustus 2024

( 6 foto's ) Koala''s knuffelen is leuk voor toeristen maar voor koala's is het een hel: 365 dagen geknuffeld, om de 30 minuten een andere toerist: Dierenpark in Brisbane gaat het verbieden wie volgt?


Taylor Swift, Ed Sheeran en zelfs president Poetin: allemaal hebben ze geknuffeld met koala's. Een dierenpark in de Australische stad Brisbane was jarenlang de plek om de pluizige dieren vast te houden. Beroemdheden en toeristen kwamen er speciaal voor naartoe.

Verboden

Maar vanaf deze maand is dat verleden tijd. Het koala-opvangcentrum in de dierentuin heeft besloten er niet meer geknuffeld mag worden met de dieren. Volgens het dierenpark zijn steeds meer bezoekers kritisch en vinden ze het zielig voor de dieren.

Dierenrechten-organisaties hopen dat meer dierenparken zullen volgen. Volgens hen raken koala's gestrest van het knuffelen. Het zijn nachtdieren die het grootste deel van de dag slapen.

Hier zie je een paar van de foto's die in het park zijn gemaakt. Zie je ook meteen hoe sommige bekende mensen er vroeger uitzagen:

Wereldleiders, zoals de Russische president Poetin, kwamen er regelmatig op bezoek
En ook voor tennissers was het een vaste stop. Dit is Roger Federer
..
Nog een om het af te leren: Ed Sheeran in 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten