Translate

woensdag 14 augustus 2024

Hulphond, stresshond, Beacon, een Golden Retriever, de troosthond van de Amerikaanse dames gymnastiek team bij de Olympische spelen 2024 een groot succes

 

Simone Biles met Beacon, de hulphond van het team – Foto door Tracey Callahan Molna / Instagram

Het Amerikaanse damesgymnastiekteam heeft 40 gouden medailles gewonnen, wat misschien te danken is aan de uitmuntendheid van de bruisende Simone Biles, hoewel het andere verklaringen heeft.

Gedurende de hele wedstrijd is Beacon de golden retriever binnen aai afstand geweest van een van de vijf leden die misschien wat kriebels voor de uitvoering voelen.

Het onderwerp geestelijke gezondheid in gymnastiek is nooit ver verwijderd geweest van verhalen over het Amerikaanse Olympische team nadat Biles besloot zich terug te trekken uit de Spelen van Tokio in 2020 om zich te concentreren op haar eigen gemoedstoestand.

Simone Biles in actie

Op dat moment was het nieuws over de omvang van seksuele intimidatie en uitbuiting van Olympische gymnasten door voormalig teamarts Larry Nassar al twee jaar in het nieuws.

Beacon is bij het team sinds het Olympische dames seksuele intimidatie en uitbuiting meemaakten in Minneapolis. Met zoveel hoopvolle jonge gymnasten die zenuwachtig aan de zijlijn zitten te wachten op hun beurt, wat was er beter voor hun zenuwen dan een grote  golden retriever die voorbij liep en zijn grote blonde snuit in hun hand stak?

Beacon volgde het team naar Parijs, waar hij ook een hit is geworden bij rivaliserende teams.

Olympisch allroundkampioen Suni Lee in Tokio plaatste een foto van zichzelf met de hond met glanzende neus uit de trials. "Godzijdank voor Beacon", luidde haar bijschrift, waardoor hij beroemd werd.

Het team met Beacon op de Olympische oefeningen in Minneapolis – krediet Tracey Molnar, 

Hij is een professionele stresshond en heeft daarom natuurlijk een officieel Instagram-account. Zijn trainer is de voormalige ritmische gymnastiekcoach Tracey Callahan Molnar, die zegt dat de hond ongelooflijke intuïtie en empathie heeft. Hij zal precies vinden welk lid van het team het meest nerveus is en zijn diensten gaan aanbieden als troosthond, mochten ze het accepteren.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK: College koppelt hulphonden-in-opleiding aan gestreste studenten die een harige vriend kunnen gebruiken

Molnar's vorige gouden was Tulsa, die in 2019 overleed. Molnar ging naar exact dezelfde fokker in Michigan om Beacon te adopteren, zo uitmuntend was Tulsa's werk.

DEEL het onwaarschijnlijke geheime wapen van deze gymnasten met je vrienden...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten