Translate

vrijdag 30 augustus 2024

Nieuwsbrief: 7 foto's van Safe Haven for Donkeys heeft al 1000 ezels en paarden in Gaza eerste hulp gegeven maar ook hulp voor de dieren in Egypte, Israël, Westelijk Jordaanoever

 


Ondanks de huidige problemen op de Westelijke Jordaanoever, hebben onze mobiele dierenartsteams regelmatig contact en we zijn opgelucht te kunnen zeggen dat ze allemaal veilig en wel zijn.

Hoewel de bewegingsvrijheid in de steden beperkt is, waardoor ze geen mobiele klinieken kunnen aanbieden, stuurde Dr. Rakan ons een verslag van zijn recente bezoek aan Jericho. Het was een ongelooflijk warme dag en Dr. Rakan zag een kudde schapen langs de kant van de weg passeren - met een heel speciale ezel. U kunt meer lezen in de e-news van deze week. Wat een hartverwarmend verhaal!


Ons team dat in Gaza werkt en al 1.000 ezels en paarden heeft geholpen door middel van eerste hulp, was gisteren te zien op BBC Radio Sussex. U kunt luisteren naar een interview met Dr. Saif en ook naar Andy, onze CEO, door door te klikken naar BBC Sounds - Dr. Saif wordt geïnterviewd op 12.45 minuten in het programma, en Andy op 21.35 minuten. Neem alstublieft een paar minuten de tijd om te luisteren - het is ongelooflijk om uit de eerste hand over ons werk te horen van Dr. Saif, die in Gaza is.

Nogmaals bedankt voor al ons werk om ezels te helpen - waar ze zich ook bevinden op de Westelijke Jordaanoever, Egypte, Gaza en Israël. Je maakt echt zo'n verschil in hun leven.

Wendy, Safe Haven kantoor in het VK

Nieuws uit de Westelijke Jordaanoever

Dr. Rakan heeft ons zijn verslag uit Jericho gestuurd - en hoe het team een ezel in nood te hulp schoot:

"We reisden langs de weg die Jericho verliet in ongelooflijk hete omstandigheden - rond de 40 graden - en zagen een herder die zijn hond droeg, naast een zeer slaperige ezel en zijn schapen. We konden er niet langs!"

Dr. Rakan, zijn student dierenarts Dr. Reda en Wael stopten om te helpen
"Ik kon zien dat het hoofd van de ezel gewond en bebloed was. Ik vroeg de eigenaar wat er was gebeurd en hij vertelde ons dat zijn hond vastzat in een prikkeldraadhek en dat de ezel had geprobeerd zijn vriend te helpen!
Dr. Rakan behandelde de steekwonden van de ezel
"De ezel slaagde erin zijn hondenvriend van het hek te bevrijden, maar beiden raakten gewond - inclusief steekwonden op het hoofd van de ezel door tegen het scherpe draadhekwerk te duwen."
De herder had geluk dat Dr. Rakan langskwam - dierenartsbehandeling is buitengewoon moeilijk te vinden op de Westelijke Jordaanoever en is erg duur
"We wasten de wonden van de ezel met een antiseptische oplossing en brachten crème aan, en gaven antibiotica- en pijnstillersinjecties. We waren toen blij om te zien dat zijn toestand stabiel was en dat hij niet langer slaperig was. Maar we konden de hond niet zonder behandeling achterlaten!"
Dr. Rakan zorgde ook voor de hond - hier is hij na de behandeling.
"De hond moest verdoofd worden en we hebben zijn wond gedesinfecteerd en 20 hechtingen gebruikt om de wond te sluiten. Hij kreeg ook pijnstillers en antibiotica-injecties. We gaven de eigenaar medicijnen voor zijn beide vrienden, en hij wuifde ons met een dankbare glimlach uit terwijl hij terug de bergen in ging."
De twee patiënten van Dr. Rakan zijn duidelijk goede vrienden - hier zijn ze na de behandeling

Bedankt ♥️♥️

Alleen met uw hulp kunnen we het leven van werkende ezels, muilezels en paarden op de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Egypte verbeteren. Je helpt ook om ons ziekenhuis in Nablus op de Westelijke Jordaanoever te financieren en zorgt voor onze reddingsezels in Arrana, evenals onze ezels in ons dierenopvang Israël. Als je eerdere updates van ons werk wilt lezen, klik dan hier om onze blog te bezoeken.

Onze dierenartsteams helpen elke week honderden ezels dankzij uw steun.
Doneer vandaag nog

Uw steun maakt een wereld van verschil voor ezels.
U kunt onze update online bekijken door hier te klikken. Je kunt deze ezelupdate ook delen door deze link door te sturen naar je familie en vrienden:
https://www.safehaven4donkeys.org/onze-ezel-update-29-augustus-2024/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten