Translate

maandag 5 augustus 2024

Pop-up kliniek in Gaza ' Breaking the Chains' biedt cruciale hulp aan 25 paarden en ezels

Foto: Salula Animal Rescue


Facebook link van Sulala Animal Rescue en https://breakingthechainsinternational.org/

 Een pop-up kliniek in Gaza, georganiseerd door Sulala Animal Rescue en Breaking the Chains International, heeft vrijdag essentiële zorg verleend aan 25 ezels en paarden, evenals een geit.


Foto: Breaking the Chains

Dit initiatief markeert de derde pop-upkliniek die in de regio wordt gehouden, met plannen voor meer in de toekomst om nog meer dieren in nood in Gaza te helpen.


Breaking the Chains is de eerste en enige internationale dierenreddings organisatie met een niet-lokaal team dat direct ter plaatse in Gaza werkt. Ondanks de aanzienlijke uitdagingen en gevaren van het opereren in de regio, blijft de organisatie standvastig in haar missie om dieren te ondersteunen die onder barre omstandigheden staan.


De situatie voor dieren in Gaza is kritiek. Ze worden bedreigd door verwondingen, ziekte en honger. De vernietiging van de infrastructuur van Gaza heeft geleid tot een ernstig tekort aan voedsel, medische benodigdheden en onderdak voor dieren.

Tom, de oprichter van Breaking the Chains, heeft de afgelopen twee maanden onvermoeibaar gewerkt om toegang te krijgen tot Gaza en de situatie uit de eerste hand te beoordelen. Het team zet zich in om zowel dieren als mensen te ondersteunen en weerspiegelt hun geloof in de waarde van alle levens.

Sulala Animal Rescue, opgericht door Saeed Al Err, is een baken van hoop voor dieren in Gaza. Saeed, gedreven door zijn liefde voor dieren, richtte de organisatie in het begin van de jaren 2000 op met een paar vrienden.

Ondanks de ontberingen in de afgelopen negen maanden zijn Saeed en zijn team doorgegaan met het verzorgen en voeden van zwerfdieren, waarbij ze blijk hebben gegeven van opmerkelijke veerkracht en toewijding.

Ezels in Gaza

In Gaza spelen ezels een cruciale rol in het dagelijks leven van veel inwoners, vooral te midden van het aanhoudende conflict. Deze dieren worden vaak gebruikt voor het vervoeren van mensen en het vervoeren van vitale voorraden. Soms fungeren ze zelfs als geïmproviseerde ambulances in gebieden waar voertuigen niet kunnen werken vanwege brandstoftekorten en schade aan de infrastructuur.

De omstandigheden voor ezels in Gaza zijn slecht. Velen lijden aan ondervoeding, uitdroging en ernstige verwondingen veroorzaakt door granaatscherven, afranselingen en overwerk.

Bron: Animal Reader


Geen opmerkingen:

Een reactie posten