Translate

maandag 12 augustus 2024

Schokkende video: De moderne vijfkamp, een sport die vijf verschillende disciplines combineert, zag zijn allerlaatste paardenspringevenement op de Olympische Spelen van 2024


De moderne vijfkamp, een sport die vijf verschillende disciplines combineert, zag zijn allerlaatste paardenspringevenement op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs in Frankrijk.

Het evenement, gehouden in het Château de Versailles, markeerde het einde van een tijdperk toen de vrouwenfinale plaatsvond. Bij de Spelen van Los Angeles in 2028 wordt het paardenspringen vervangen door het rennen op de hindernisbaan.



De beslissing om paarden te verwijderen werd genomen na een controversieel incident tijdens de Spelen van 2021 in Tokio. Een Duitse koets sloeg een paard dat weigerde te springen, wat wijdverbreide verontwaardiging veroorzaakte.

Paard weigert te springen


Ondanks gemengde reacties op de verandering, accepteren veel atleten de verschuiving. De Amerikaanse vijfkampster Jessica Savner, die een paardrijachtergrond heeft, uitte haar verdriet over de verandering. Ze hoopte echter ook dat het nieuwe kansen zou openen voor toekomstige atleten.

Springen maakt deel uit van de moderne vijfkamp sinds de introductie op de Olympische Spelen van 1912 door Pierre de Coubertin, de grondlegger van de moderne spelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten