Translate

zondag 4 augustus 2024

Hulp gevraagd: 12 jaar lang zet Mirela uit Roemenië zich met hart en ziel in voor 1,200 dieren: "Ik kan het bijna niet meer aan" zegt ze verdrietig ( veel foto's )

 

Ik kan het bijna niet meer aan, elke dag vinden we nieuwe puppy’s of ze worden bij ons gebracht! Velen zijn ernstig ziek, gewond of ondervoed.’

Dat zijn de woorden van Mirela Marcu uit Roemenië.
Een dierenredder die al goed bekend is bij ons vanwege haar fantastische werk en tomeloze inzet voor dieren in nood.

Plaatjes op deze pagina vergroten als je je er op klikt

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpproject 181' 

Al meer dan 12 jaar zet zij zich met hart en ziel in voor dieren die hulp nodig hebben. Haar tomeloze inzet voor dieren is ongekend. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zorgt ze voor haar 1.200 (!) dieren.

Maar helpt ook andere lokale dierenredders, redt gewonde dieren op straat en laat ook zoveel mogelijk dieren steriliseren om toekomstig leed te voorkomen.

Onze vrijwilliger Suzanne bezocht Mirela eind juni en was geschokt door de hoeveelheid honden, vooral puppy’s. “Ik ben diep onder de indruk van de toewijding en liefde die Mirela voor al haar dieren heeft,” zegt Suzanne. “Haar hele leven draait om hun welzijn.”

De situatie is echter nu dringend. Gemiddeld worden er zo’n twintig pups per week binnengebracht, waardoor de kennels overvol raken.

Zieke pups met het besmettelijke parvovirus worden nu apart in haar kattenopvang gehuisvest. De vrijwilligershuisvesting is omgebouwd tot noodopvang voor gewonde en zieke dieren. Zelfs buiten staan er pups in benches. Mirela is overweldigd en voelt de druk toenemen.

Misschien denk je, laat ze dan op straat en voer ze daar. Maar in Roemenië worden zwerfhonden al snel naar dodingsstations gebracht, waar hondenvangers per gevangen hond worden uitbetaald.

De honden zitten daar onder zeer slechte omstandigheden zonder medische zorg en worden vaak na twee weken op pijnlijke manieren geëuthanaseerd.

Mirela is er flink van ontdaan en zit met haar handen in het haar. Ze geeft aan dat ze soms een keuze moet maken tussen het geven van medicijnen of voer. Een verschrikkelijke en eigenlijk onmogelijke keuze !

Tot overmaat van ramp zijn de nieuwe buren begonnen met klagen over het geblaf van de puppy’s, wat de urgentie om de dieren een andere plek te geven, verder vergroot.

In Roemenië wordt vaak op brute wijze met dierenoverlast omgegaan en Mirela vreest dan ook voor hun veiligheid.

De seizoenen vormen een andere uitdaging. In de winter kunnen temperaturen dalen tot -30 graden Celsius, wat het voor de dieren moeilijk maakt om te overleven.

Het gebrek aan beschutting en de extreme kou vormen een constante bedreiging. Terwijl de zomers weer zinderend heet kunnen worden tot ruim 45 graden.

Daarom willen we Mirela helpen bij het bouwen van een puppyhuis en het bieden van beschutting aan haar andere honden tegen barre weersomstandigheden. Stichting Strays Meet Holland kwam met het mooie idee om puppyhuizen te bouwen.

Hiermee kunnen ze de winter warm en droog doorkomen en in de zomer beschutting vinden tegen de hitte. Dankzij donaties is er al één huis gebouwd. Met onze steun kunnen we een tweede huis realiseren. Dit zou een enorme opluchting zijn voor Mirela en de puppy’s.

Een puppyhuis kost € 6.000, maar het zou prachtig zijn als we ook de andere honden op het open veld kunnen helpen. Ook die honden hebben nu weinig tot geen bescherming tegen de elementen.

We willen meer schaduw en beschutting creëren. Bovendien ook de stress van de honden verminderen door een afscherming tussen de kennels aan te brengen.

Onze vrijwilliger Suzanne is zo geraakt door de situatie dat ze samen met haar broer – op eigen kosten – in de herfstvakantie naar Roemenië afreist om samen die beschutting en afscherming te helpen bouwen.

Het zou mooi zijn als via dit hulpproject ook de daarvoor benodigde materialen kunnen worden aangekocht.
Met jullie financiële steun, kunnen Mirela’s zorgen een beetje worden ontlast en kan het leven voor haar 1200 dieren echt worden verbeterd.

Links naar haar eigen Facebook en naar dat van het asiel.

Wil je een hond van Mirela adopteren? Dat kan via de betrouwbare Nederlandse stichting Animal in Need

Helpen jullie mee om deze droom te laten uitkomen? Dat verdient ze toch?

Maak ajb een donatie over naar:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpproject 181'

en wij zorgen dat je geld echt alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons is er namelijk geen aftrek voor salarissen, huisvesting, leaseauto's of overbodige franje.

Of doneer via onderstaande knoppen:

Stand:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten