Translate

woensdag 28 augustus 2024

Varkens in Nood wint rechtszaak: de afgrijselijke kraamkooien, het wekenlang opsluiten van varkens tussen stangen, is in strijd met de wet:

 


We hebben een belangrijke overwinning geboekt voor moedervarkens! De rechtbank geeft ons gelijk in de zaak over het gebruik van kraamkooien in de varkenshouderij. Toezichthouder NVWA erkent dat kraamkooien leed veroorzaken, maar kan niet aantonen dat ze biggensterfte verminderen of dat langer gebruik dan 3 of 4 dagen nodig is. Dit is een doorbraak voor dierenrechten in Nederland. 




Een vreselijke kraamkooi. Moedervarken tussen stangen


Deze week behaalden we een belangrijke overwinning voor moedervarkens! Na een jarenlange rechtszaak tegen de overheid, kregen we uiteindelijk gelijk van de hoogste rechter. Het wekenlang opsluiten van varkens tussen de stangen van een kraamkooi is in strijd met de wet.

De inspectiedienst NVWA weigerde keer op keer onze verzoeken om op te treden tegen de afgrijselijke kraamkooi. Tijdens de rechtszaak hebben wij een berg bewijs aangeleverd tegen dit achterhaalde gebruik. De NVWA is flink op de vingers getikt omdat ze niet kan onderbouwen waarom ze geen actie onderneemt. De minister van Landbouw moet nu aanvullend onderzoek doen en binnen 8 weken met een goed onderbouwd besluit komen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten