Translate

dinsdag 27 augustus 2024

'Animals in Gaza Alliance' 3 dieren hulporganisaties waaronder Nederland, gaan verzwakte, ondervoede, gewonde, werkpaarden en ezels, onmisbaar voor de bevolking, noodhulp bieden


Nieuwe alliantie van dierenhulporganisaties helpt dieren in Gaza

Amsterdam, 27 augustus 2024 – Als reactie op de escalerende crisis in Gaza zijn noodhulporganisaties uit Nederland, Groot-Brittannië en Finland samengekomen om een ​​internationale alliantie te vormen. De alliantie richt zich op het bieden van noodhulp aan dieren in de Gazastrook. De coalitie: Animals in Gaza Alliance bestaat uit organisaties met ervaring in het uitvoeren van complexe noodhulpoperaties in het Midden-Oosten. 

Gebrek aan medicijnen voor gewonde ezels en paarden

Terwijl geweld en vernietiging het dagelijkse leven in Gaza blijven ontwrichten, zijn dieren één van de vergeten slachtoffers geworden. Ezels en paarden behoren tot de dieren die het meest lijden in Gaza. Ze worden gebruikt ter vervanging van auto's en vrachtwagens en worden gedwongen zware bouwmaterialen en voorraden door Gaza te vervoeren. Tegelijkertijd zijn ze verzwakt door gebrek aan voedsel, uitdroging en onbehandelde wonden.

De Animals in Gaza Alliance

De alliantie brengt internationale dierenhulporganisaties samen om in een uiterst complexe situatie hulp aan dieren in Gaza te bieden. Initiatiefnemer van de Animals in Gaza Alliance is de Nederlandse hulporganisatie Animal Heroes die noodhulpprojecten heeft opgezet in zowel Gaza als de Westelijke Jordaanoever.

De andere twee organisaties zijn Safe Haven for Donkeys en Animal Aid without Borders. Safe Haven for Donkeys is een Engelse hulporganisatie die zich inzet voor werkende en achtergelaten ezels in Israël, de Palestijnse Gebieden en Egypte. Zij hebben een mobiele kliniek in Gaza die al maanden zonder medicijnen zit. Het gebrek aan noodhulp in de kliniek heeft impact op honderden dieren die urgente zorg nodig hebben. Animal Aid Without Borders is een Finse hulporganisatie met uitgebreide ervaring in noodhulpprojecten in zowel Oekraïne als de Westelijke Jordaanoever.

Voedseltruck vertrekt over drie weken uit Egypte. 

De eerste hulpzending van 4.000 kg van de Animals in Gaza Alliance vertrekt over drie weken vanuit Egypte. Esther Kef, oprichter van Animal Heroes, zegt: “Op de Westelijke Jordaanoever waren wij na het uitbreken van de oorlog als eerste ter plaatse, maar Gaza is een veel complexere situatie. Het heeft negen maanden geduurd om te komen waar we nu zijn. 

De Animals in Gaza Alliance biedt een infrastructuur om noodhulp naar Gaza te brengen dat voorheen ontoegankelijk was. Hoewel er nog steeds factoren zijn die buiten onze controle liggen, zoals verwachte vertragingen aan de grens, maakt dit de weg vrij voor structurele hulp aan dieren in één van de meest uitdagende tijden in de geschiedenis van de regio.”

De CEO van Safe Haven for Donkeys, Andy Foxcroft, zegt: “Gemeenschappen in Gaza zijn sterk afhankelijk van ezels en paarden voor het vervoer van alledaagse basisartikelen zoals drinkwater en voedsel. Het is van cruciaal belang dat we er alles aan doen om de dieren gezond te houden. Hierdoor zullen de dieren zelf minder lijden en worden gemeenschappen onderhouden. Dankzij de alliantie zullen we meer middelen naar Gaza kunnen sturen om alle dieren te helpen die in de oorlog verwikkeld zijn en weerloos zijn tegen al het geweld.”

Bezoek voor meer informatie over de Animals in Gaza Alliance:
https://animalheroes.eu/nl/projecten/help-dieren-in-gaza/

Voor extra beeldmateriaal klik hier

 

Mobile kliniek voor dieren verzorgd door Safe Haven for Donkeys.
Credits Safe Haven for Donkeys

 

Animal Heroes' Medical Response Team in Deir al-Balah/
Credits Animal Heroes

 

Credits: Hani 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten