Translate

zaterdag 24 augustus 2024

Massagraven vol met hondenkadavers gevonden in Turkije: enkele dagen na de nieuwe wet 'alle zwerfdieren uitroeien' vinden dierenactivisten massagraven ( PETITIE)

PETITIE  TEKENEN :

https://www.drove.com/campaign/6696550f245bf7adb5d22f90?utm_source=droveShare&utm_medium=copy+link&skey=.2LNh


 https://www.drove.com/campaign/6696550f245bf7adb5d22f90?utm_source=droveShare&utm_medium=copy+link&skey=.2LNh

Foto's door: Tunahan Turhan

UPDATE! Toen president Recep Tayyip Erdoğan en zijn politieke partij een wetsvoorstel indienden om zwerfdieren uit de straten van Turkije uit te roeien, noemden dierenactivisten en wetgevers van de oppositie de voorgestelde wetgeving al snel 'The Massacre Law'.


Slechts enkele dagen nadat de wet was uitgevaardigd, meldden activisten in verschillende gemeenten, waaronder die in Ankara en Niğde, dat ze massagraven vol met hondenkadavers hadden gevonden.

Fotojournalist Tunahan Turhan legde deze gruwelijke ontdekking dapper vast. Nieuwsbronnen meldden dat de dieren stierven door vergiftiging of geweld, en sommige werden zelfs vastgebonden aan de poten gevonden.


Deze gruwelijke nieuwe wet heeft ook de publieke protesten en oproepen tot boycots tegen Turkije geïntensiveerd, aangezien activisten bewijs van de moorden op sociale media blijven documenteren en delen.


In this new reality, animals in Turkey—and their local allies—depend on us to use our voices.

Please take action by signing the Animal Save Movement’s petition to stop the cruel killings of strays, HERE!



Meme by: Animal Save Movement 

July 29th: The Turkish Parliament has voted in favor of a bill to amend the Animal Protection Law No. 5199, which will result in the rounding up and killing of millions of stray dogs and cats throughout the country.

The law demands that municipalities build shelters by 2028, but at the same time, it requires the immediate culling of dogs unless they are adopted and registered to a human. Only 298 out of 1,403 municipalities have shelters, which can host approximately 105,000 dogs, while the stray population is around 4 million. In reality, this will mean catastrophe for stray animals.

Animal Save Movement, World Animal News en Peace 4 Animals veroordelen het besluit van het Turkse parlement om deze afschuwelijke wet aan te nemen, ondanks lokale en wereldwijde druk. Protesten vonden plaats in verschillende steden, waaronder Ankara, Istanbul, Izmir, Londen, New York en Amsterdam. Bijna 40.000 mensen ondertekenden een petitie en meer dan 100 organisaties ondertekenden een open brief tegen het wetsvoorstel.

Nilgun Engin, de organisator van Ankara Animal Save, zei: "De nieuwe wet is niet van toepassing of eerlijk. Het is in wezen een doodstraf voor alle zwerfdieren, inclusief katten. Er zijn geen opvangcentra om ze van de straat te houden; Daarom zullen de autoriteiten besluiten ze te doden vanwege overbevolking. We accepteren dit niet en we zullen deze wet niet gehoorzamen. Honden en katten maken deel uit van onze cultuur en we zijn vastbesloten om ze veilig te houden als onze buren."

Het besluit om zwerfdieren in Turkije te doden is niet alleen in tegenspraak met de principes van dierenwelzijn, maar stelt ook belangrijke ethische dilemma's met betrekking tot de behandeling van onschuldige dieren in het hele land. Deze onmenselijke praktijk negeert de fundamentele rechten van deze kwetsbare wezens en weerspiegelt een minachting voor hun welzijn. Het zet ons ertoe aan om het morele kompas van de samenleving in twijfel te trekken en de mate waarin Turkije gemak belangrijker vindt dan mededogen voor deze bewuste wezens.

Het is absoluut noodzakelijk dat we pleiten voor humane oplossingen die het leven en de waardigheid van alle dieren respecteren en dergelijke wrede en onethische praktijken uitdagen.

Zwerfdieren verdienen het om met mededogen en respect behandeld te worden. Het zijn levende wezens die, buiten hun schuld, zonder thuis komen te zitten. Het doden van deze dieren slaagt er niet in om de grondoorzaken van het zwerfdierenprobleem aan te pakken. In plaats daarvan moeten de inspanningen gericht zijn op het promoten van sterilisatie- en castratieprogramma's, evenals het verhogen van de financiering voor dierenasielen en adoptieprogramma's.

Het is absoluut noodzakelijk dat er stappen worden ondernomen om deze kwetsbare dieren te beschermen en te verzorgen, in plaats van toevlucht te nemen tot dergelijke drastische en onmenselijke maatregelen. We moeten beter ons best doen om ze te beschermen.


2 opmerkingen:

  1. Schoften zijn het die hele erdogan dit speelt al jaren zo denk 10 jaar terug ook al zo laat hijallemannetjes castereren dan was het nu zeker nietnodig geweest voor katten zijn ze al begonnen met overal brokjes en water neer zetten maar honden dus weer niet schoften een ander word heb ik niet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Het zijn schoften. 4 miljoen honden moeten afgemaakt worden. De foto's bij het artikel laat zien dat de dieren blauwe bekken hebben en zijn dus vergiftigd. Tot nu toe zijn de dierenwelzijnsorganisaties stil. Ik heb nog niets over grote actie gehoord. Als het er is plaats ik het meteen. Groetjes, Erna

      Verwijderen