woensdag 15 april 2015

5 bijzondere foto's van een kat die zorgt voor zieke dieren in dierenopvang ( een must see )

Wat lief !! Oh die schat.

Een zwarte kat uit het Poolse Bydgoszcz is met recht een held. Radamenes werd als zwaargewonde kat naar een dierenopvangcentrum gebracht, waar artsen vochten voor zijn leven. Het beestje is er nu helemaal bovenop, maar heeft het opvangcentrum niet verlaten: Radamenes is een levend knuffeldier geworden voor andere gewonde dieren die naar het centrum worden gebracht.

Radamenes kwam voor het eerst in aanraking met het opvangcentrum toen hij op het randje van de dood balanceerde. De kat had een luchtweginfectie en de mensen die hem binnen brachten, vreesden dat hij het niet zou redden. Dat meldt TVN Meteo.  

Toen de dierenartsen hem hoorden spinnen, besloten ze toch een poging te wagen. Ze wisten het leven van het dier te redden. Het dier was blijkbaar zo dankbaar dat hij besloot de rest van zijn leven te wijden aan dieren die in soortgelijke situaties terecht kwamen.

Dappere Radamenes

Radamenes keerde terug in het dierenopvangcentrum en knuffelde en masseerde andere dieren en voorzag ze soms zelfs van een schoonmaakbeurt. Opvallend was dat het dier vooral veel aandacht schonk aan de dieren die er ernstig aan toe waren.
Lees ook: Dakloze katten opgevangen in zwaar beveiligde cel
Radamenes wordt door de werknemers van het centrum nu gezien als mascotte van het bedrijf.

Met dank aan: www.metro.nl

4 opmerkingen:

  1. Wat ontroerend. Prachtig om te zien. Ja dieren kunnen verbazingwekkende dingen doen en uitermate empathisch handelen. Echt mooi Erna!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ontroerend, heel bijzonder!!Inderdaad een voorbeeld voor veel mensen..dank je Erna!

    BeantwoordenVerwijderen