zondag 5 april 2015

Video: Spectaculaire : Hond redt zijn baas uit diepe modder ( water te ondiep voor een reddingsboot )
Toen het baasje van deze zwarte viervoeter vorig weekend tot aan zijn middel vast kwam te zitten in modder en water, bleek zijn hond een reddende engel. Op beelden van het incident is immers te zien hoe het dier een touw naar de man brengt, wanneer dat voor de hulpdiensten te gevaarlijk was.


 
De man, van wie de naam niet bekend werd gemaakt, kwam naar verluidt vast te zitten toen hij materiaal aan het opruimen was voor de eendenjacht. Hij kon met zijn gsm gelukkig wel de hulpdiensten bellen, maar het water bleek te ondiep voor een reddingsboot. En aangezien het risico om zelf vast te komen zitten te groot was, durfden men geen reddingswerkers te voet uitsturen.

Volgens assistent-brandweercommandant Kathy Bartlett was "de hond heen en weer aan het rennen", volledig overstuur door de toestand van zijn baasje, schrijft de Huffington Post. En daardoor kwam iemand op het idee om een touw aan de halsband van het dier te binden. Op de beelden van een lokaal tv-station is te zien hoe het plan een succes bleek: de hond zwom naar zijn baasje, die kort daarna bevrijd kon worden uit zijn hachelijke positie.

Twee uur in ijskoud water
Het water in het Clarence J. Brown Reservoir in Springfield, Ohio was op dat moment om en bij de nul graden en het had volgens een reddingswerker dan ook niet veel langer moeten duren dan de twee uur die de man in het water doorbracht. "Gelukkig had hij zijn gsm. En zijn hond", klinkt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten