zaterdag 18 april 2015

'De held van de dag' of een idioot die op de rails springt om eendjes te redden? ( video )Onverantwoord gedrag van een vader met een baby. Okay ik hou van dieren maar mijn kind gaat voor. Dit heeft de man bijna zijn kop gekost en een baby zonder vader !

http://www.bd.nl/regio/den-bosch-en-omgeving/vught/man-redt-eendjes-van-spoor-in-vught-video-1.4861267   VIDEO

Kleine eendjes die met hun moeder over het perron in Vught waggelden, vielen op het spoor terwijl een trein aankwam. Guido Dankerlui maande de trein te stoppen, sprong op het spoor, redde de eendjes en haalde vervolgens gewoon zijn trein. En hij filmde zijn actie.
 
Guido (34) liep met de kinderwagen en zijn babydochter op station Vught om de trein te halen, toen hij op het perron een eenden gezin gevaarlijk dicht bij de rand zag lopen. Sommige omstanders lachten om het tafereel, maar Guido zag dat het mis zou gaan.

"Ze zouden vallen en onder de trein komen, of de wind zou ze van het perron onder de trein sleuren", denkt Guido. Hij kreeg gelijk: een paar eendjes duikelden het spoor op, waarna ook broertjes, zusjes én hun moeder erachteraan gingen.

Guido’s trein kwam net aanrijden. "Ik zwaaide met mijn handen en de trein minderde wel vaart, maar niet genoeg." Guido schatte zijn kansen in en sprong zelf op het spoor om de eendjes bij de trein weg te jagen. De trein stopte voor de eendjes net op tijd.
Een conducteur riep nog naar hem dat hij van het spoor moest. Maar op aandringen van Guido sprongen omstanders, onder wie een NS-medewerker, ook op het spoor om hem te helpen. Uiteindelijk werden alle kleine eendjes in de paraplu van Guido’s kinderwagen gezet en veilig van het spoor gehaald. Guido werd op het perron herenigd met zijn dochtertje en haalde gewoon zijn trein.

Omstanders vinden hem 'de held van de dag'. Een woordvoerder van de NS noemt zijn daad nobel, maar waarschuwt mensen wel het voorbeeld niet te volgen. "Mensen kunnen de gevaren niet goed inschatten. Dit soort goedbedoelde acties kun je beter laten."
Guido begrijpt de NS wel. "Ik dacht er ook niet echt over na. Ik ben gewoon gek op dieren en wilde ze helpen. Ik ben geen held, voor mij was dit normaal om te doen."


 

1 opmerking:

  1. Fantastisch. En blijkbaar vonden anderen dat ook anders zouden ze hem niet geholpen hebben. In mijn ogen een held! Hij zal zijn eigen capaciteiten gelukkig juist hebben ingeschat maar natuurlijk zat er een risico aan vast. En had het niet gelukt zou hij mag ik aannemen wel gekozen hebben voor zijn eigen leven en toch op het perron zijn gesprongen zelfs als dan niet alle eendjes zouden zijn gered.
    Prachtvent in mijn boekje!

    BeantwoordenVerwijderen