zaterdag 25 april 2015

Nederlandse dierenartsen zijn veel te duur! Petitie voor verlaging van btw-tarief bij behandelingen  
 Dit is een petitie die ik toe juich. Ik roep al jaren dat de dierenartsen veel te duur zijn. Via deze blog krijg ik schrijnende verhalen binnen van dierenvrienden die hun dier niet kunnen laten steriliseren en/of behandelen. Ik geef een voorbeeld van mijzelf. Op de foto ziet u onze Fokke en Sukke.
Fokke, de rode ex-kater had last van zijn gebit. Vorige week kreeg hij een roesje, gebit  schoongemaakt en antibiotica mee voor een ontstoken kies. Totaal plaatje 142 euro !! Ik mag het niet zeggen meer maar dat is wel even ongeveer 300 gulden!! De jaarlijkse injecties doe ik al niet meer. Wel besteed ik een klein fortuin aan antivlooien middelen voor  onze 3 katten.

Ik ken gevallen van mensen die in de wanhoop hun kat of hond naar het dierenasiel willen brengen in de hoop dat het daar geopereerd kan worden maar afstand doen van een dier is ook al gauw 50 euro. Heel veel mensen laten hun kat los in de wijk. Er is altijd wel iemand die de dierenambulance belt of ze bellen zelf, het dier wordt opgehaald beland in het asiel en krijgt daar de nodige verzorging.
Ik heb een kennis die 2 grote honden heeft. Het vrouwtje van de 2 moet nodig worden gesteriliseerd Kosten 300 euro alleen omdat het een grote hond is.

Ik weet het, ik krijg straks heel Nederland over me heen. Schande om afstand te doen, eet dan maar een boterham minder. Ik heb het niet over het voer van de huisdieren maar de operaties en andere behandelingen bij de DA. Ik ken psychiatrische patiënten die amper rond kunnen komen en als enige vriendje een huisdier hebben Een behandeling voor hun dier is ondenkbaar.Deze gegevens heb ik naar de Dierenbescherming doorgestuurd. Tenslotte heeft de Dierenbescherming in de UK al een prima alternatief voor mensen met een smalle beurs. Onze Dierenbescherming gaf niet thuis. Wel 70 miljoen euro in vastgoed belegd.

Ben zeer benieuwd naar uw reacties
.

Dierenartskosten verlagen? Teken de petitie!

 
De Sophia-Vereeniging verzoekt staatssecretaris Wiebes van Financiën om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, wat de drempel verlaagt om (tijdig) een dierenarts te bezoeken. Wilt u bijdragen aan onze campagne voor betere en goedkopere medische zorg voor huisdieren? Onderteken de petitie!
 
Te laat naar de dierenarts
Zoals iedere huisdiereigenaar weet, kunnen de rekeningen van de dierenarts flink oplopen. Voor sommige mensen is dit reden om niet naar een dierenarts te gaan of ermee te wachten tot het te laat is. Anderen brengen hun dier naar het asiel. Ook zijn de kosten vaak reden om huisdieren niet te castreren, met tot gevolg dat er talloze nestjes dieren geboren worden terwijl opvangcentra overvol zitten.
Fokke rechts, Sukke links

Hoog btw-tarief
In Nederland vallen diergeneeskundige handelingen onder het hoge btw-tarief van 21%. De Sophia-Vereeniging vindt dat merkwaardig, want medische hulp aan mensen is vrijgesteld van btw. Over diensten van kappers, schoenmakers en kledingreparateurs hoeft slechts 6% belasting betaald te worden. De Sophia-Vereeniging verzoekt staatssecretaris Wiebes van Financiën om ook het btw-tarief van dierenartsen te verlagen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, wat de drempel verlaagt om (tijdig) een dierenarts te bezoeken.

Help mee!
Om aan te tonen dat er groot maatschappelijk draagvlak is voor lagere dierenartskosten, is de Sophia-Vereeniging een petitie gestart. Wilt u bijdragen aan betere en goedkopere zorg voor huisdieren? U kunt het verzoek aan de staatssecretaris kracht bijzetten door onze petitie te ondertekenen. Namens alle huisdieren van Nederland alvast heel hartelijk bedankt!

1 opmerking:

  1. Goed initiatief. Inmiddels is er in het noorden een stichting dat tegen een sterk gereduceerd tarief dieren behandelt. Speciaal voor mensen met een minimum inkomen. Www.maxidier.nl

    BeantwoordenVerwijderen