donderdag 2 april 2015

Lafbekken mogen in Gelderland met behulp van koplampen 's nachts vossen neerknallen


Doet me denken aan Australië Cowboys onder de invloed van drank, met geweren in 4 wheel drives grote koplamppen en lachen gieren, brullen kangoeroes neerknallen.

LEEUWARDEN – Fotograaf Catrinus van der Veen van de Leeuwarder Courant weigert een prijs van De Faunabescherming in ontvangst te nemen voor een foto van jagers met doodgeschoten vossen. „Ik wil onafhankelijk blijven”, aldus Van der Veen gisteren. Foto ANP

 

Er mag  's nachts worden gejaagd op Gelderse vos

ARNHEM - In Gelderland mag 's nachts op de vos worden gejaagd. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het voorstel van de Faunabeheereenheid om het dier te bestrijden met het geweer, met behulp van lampen.

De vos mag het gehele jaar bestreden worden omdat het dier voor steeds meer schade zorgt. Volgens de provincie is de schade toegenomen van 109.000 euro in 2009 tot 171.000 euro in 2013.
Omdat de vos zich overdag slecht laat zien, mag er 's nachts op worden gejaagd. Dat mag in een aantal belangrijke weidevogelgebieden, bij kippenhouderijen met vrije uitloop en de korhoenders in het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

De komende 6 weken kunnen er nog bezwaren worden ingediend. Gedeputeerde Staten nemen waarschijnlijk in september het definitieve besluit.

Wilt u reageren?

http://www.gelderland.nl/gedeputeerdestaten
           
 

1 opmerking:

 1. Met recht een stelletje lafbekken. Mooie leuke diertjes.
  Als er maar een webcam op kan en 'ze' er voordeel mee kunnen behalen maar uit het beeld laten ze deze dieren gewoon op een walgelijke manier afmaken.
  Dieren die nu zwanger zijn of zelfs jongen hebben vangen met koplampen om ze neer te knallen. En dan nemen ze in sept. eens een keer een besluit waardoor in de tussentijd vele jonge dieren sterven omdat de ouders zijn afgemaakt
  En dan hebben ook zij, dezelfde mensen het hier in NL over Wildernis, en Oernatuur hahahaha, laat me toch niet lachen, de wolf moet terug zeggen ze, Zou het niet zo triest zijn dan was het om te schateren. Wolven maar geen vossen !!!
  T.a.v. de weidevogels zijn er tig andere oorzaken maar ja, die zijn niet welgevallig in het gehoor en komen niet zo goed uit dus daar hebben we het dan maar liever nit over. :X

  BeantwoordenVerwijderen