donderdag 16 april 2015

Stoer wijf met wapen gaat de strijd aan tegen illegale stroperij in Afrika ( chapeau meid )
In een vorig leven was ze rekruut bij het Amerikaanse leger maar nu bindt Kinessa Johnson de strijd aan met illegale stroperij in Afrika. Ze helpt parkwachters om dieren die met uitsterven bedreigd zijn, te beschermen.
 
Kinessa Johnson besloot na haar legertijd om een andere richting uit te gaan. In plaats van te strijden tegen het terrorisme, vecht ze nu voor het goede doel.

In November verhuisde ze naar Afrika om zich in te zetten voor de organisatie Vetpaw (Veterans Empowered to Protect African Wildlife). Ze traint rangers om stropers te bekampen. "Onze bedoeling is allerminst om iemand kwaad te doen, we zijn hier om de parkwachters te leren hoe ze stropers kunnen opsporen en oppakken", verklaarde Johnson.

Mensen zoals Kinessa Johnson zijn broodnodig in de strijd tegen de zwaarbewapende (ivoor)stropers. Zo wordt de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn in Kenia permanent bewaakt door vier rangers om de soort te kunnen vrijwaren.

  Lees ook


1 opmerking:

 1. Een meid naar mijn hart! Als er niet snel en rigorues wordt ingegrepen valt er niets meer te beschermen want dan wordt de kritische grens bereikt waarop soorten nog kunnen voortplanten en dus voortbestaan. Mensen vergissen zich vaak in het aantal dat nodig is om een gezonde en levensvatbare soort te behouden. Sommige diersoorten kunnen niet eens meer een partner vinden omdat er te weinig zijn. Er sterven elke dag dieren en plantensoorten uit en elke soort is jammer. (over het algemeen genomen dan hé, teken mogen van mij wel verdwijnen, maar misschien zie ik zelfs dat wel verkeerd ;)

  Deze dame zorgt er met de hulp van veel toegewijde personen misschien voor dat bepaalde soorten ook voor de toekomst zullen blijven bestaan,
  Waar haalt de mens het recht vandaan om deze schitterende dieren voor komende generaties uit te roeien, zodat zij ze nooit in het wild zullen kunnen bewonderen?
  Helaas is de corruptie in die landen zo ongelooflijk diep geworteld dat het misschien een gevecht tegen de bierkaai zal worden. Maar we moeten het blijven proberen. Ik was geen Prins Bernhard liefhebber en hij heeft ook behoorlijk wat dieren op zijn geweten (zoals zovele koningshuizen) maar 1 ding vond ik prima dat hij uit eigen zak een een groep getrainde figuren betaalde die stropers desnoods neerschoten om ze te stoppen, einde verhaal! Het onvoorstelbare dierenleed wat er ook nog bij komt kijken is iets wat ik niet eens meer wil/kan zien zo kwaad en verdrietig word ik ervan. Zoals ze bij levende Neushoorns met kettingzagen de hele voorkant van hun hoofd eraf zagen en die dieren een hele lange gruwelijke doodstrijd hebben.
  Vuile smeerlappen vind ik het en ik heb geen greintje empathie voor dat soort van tuig, dat soort van vernietigers die alles uitroeien op hun pad voor een paar centen.

  Ik hoop dat deze stoere meid zeer succesvol zal blijken te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen