dinsdag 7 april 2015

Stokstaartje ( meerkat ) Timo, emigreert van Nederland naar de UK en hangt nu al de beest uit ! ( video )

 
Ik heb kortgeleden een documentair op tv gezien over stokstaartje, Was meteen verkocht. Wat een leuke dieren met die pootjes voor hun lichaam. En graven dat ze kunnen! Zie hoe ze dat doen op de video.

Meer weten?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Stokstaartje

 07/04/2015            www.aap.nl          
  
Stokstaartje Timon in Monkey Haven

Stokstaartje Timon ( foto ) is verhuisd naar het Britse opvangcentrum Monkey Haven. Hier woont hij (tot nu toe) samen met vijf andere stokstaartjes. Timon en zijn groepsgenootjes hebben het goed naar hun zin en zorgen nu al voor de nodige opschudding.

Kan het nog leuker? Nee dus. Dit is zo onvoorstelbaar, zo uniek.....

 Een groot contrast met zijn leven vóór hij naar AAP kwam; Timon werd helemaal alleen aangetroffen in het Franse Toulouse. Hij zat in een veel te klein kooitje en was door zijn vorige eigenaar gedumpt aan de kant van de weg. Stokstaartjes zijn zeer sociale dieren, dus het is goed nieuws dat Timon samen met zijn nieuwe familie de boel flink op stelten zet!

Het jonge spul


 

1 opmerking:

  1. Ook weer zoiets. Hoelang zal het nog duren voor er een iig europees beleid komt tot het houden van exotische dieren? Dat moet gewoon stoppen dat kan gewoon niet zoals keer op keer blijkt. Wilde dieren horen in het wild en hoogop in een wildpark of beschermd natuurgebied. Niet bij particulieren die eens 'iets' anders willen. Keer op keer lees je hoe ellendig dat vaak afloopt.
    Héél fijn voor dit grappige diertje dat hij in een groep komt te leven met de nodige afleiding.

    BeantwoordenVerwijderen