zondag 12 april 2015

Video:In één maand tijd heeft Staatsbosbeheer 400 grote grazers afgeschoten...en dat noemen ze natuur? ( grafiek )


HELP de onschuldige dieren TEGEN de hongerdood en teken de Petitie.

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/121896/flevoland-oostvaardersplassen-meer-afschot-dan-vorig-jaar     Link naar video

Staatsbosbeheer heeft in februari al meer grote grazers in de Oostvaardersplassen afgeschoten dan in de hele winterperiode van vorig jaar. Bijna 400 dieren werden vorige maand afgeschoten, omdat ze in een slechte conditie waren.

Het gaat vooral om edelherten en konikpaarden. In totaal werden er deze winter tot nu toe bijna 550 grote grazers afgeschoten. Ter vergelijking, vorig jaar werden er in de hele winterperiode nog geen 200 dieren afgeschoten. Dat was door de zachte winter een laagterecord. Deze winter waren de nachten volgens Staatsbosbeheer een stuk kouder en daardoor hebben meer jonge dieren het niet gered.

http://voordierenblogger.blogspot.nl/search?q=oostvaardersplassen Veel artikelen die ik al heb geschreven over deze dieren ellende. Ziet er niet allemaal even fraai uit maar de boodschap is duidelijk

Staatsbosbeheer schiet de dieren af in opdracht van de overheid, om onnodig lijden te voorkomen. In het natuurgebied tussen Lelystad en Almere leven bijna 5000 grote grazers. De leefomstandigheden van de dieren zijn al jaren onderwerp van discussie. Deze week wordt een nieuw beheerplan voor het gebied verwacht van het Ministerie van Economische Zaken en Milieu. Daarin staat hoe er in de toekomst met de grote grazers moet worden omgegaan.


4 opmerkingen:

 1. De situatie is m.i. uitzichtloos.

  De enige positieve kanttekening is dat plezierjagers nog altijd buiten de OVP gehouden worden, hoe ze ook hun best doen en zich aanbieden/opdringen.

  Het is nog geen tweede Veluwe, waar het nog veel erger is dan in OVP..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet dat het nog erger is op de Veluwe. Inderdaad uitzichtloos

   Verwijderen
 2. Ja Berend, ik weet van Nico Bulder (youtube kanaal: Borninfreedom ) dat ze er daar ziek van worden hoe die idioten met hun geweren de boel uitroeien. Dat er zelfs bij ecoducten gewoon de ene na het andere hert wordt afgeknald. Misselijkmakend en buiten elke norm van beschaving om! Ik snap werkelijk niet dat mensen met een iq hoger dan 80 dit kunnen aanvaarden zelfs verdedigen! Het hele beleid moet op de schop. Enerzijds zetten ze dieren uit anderzijds worden ze weer afgeknald. Het ene dier is wel gewenst het andere dier maar even niet, Natuur maakbaarheid, onzinnige dwazen die voor zichzelf met groot en dringend machtsvertoon hun eigen ... droom erdoorheen drukken tegen elke logica of empathisch vermogen in. Oernatuur, de NL Serengeti, Wildernis en mannen te paard met leren cowboy hoeden. Het is ongelooflijk dat dit in Nl maar door kan gaan.
  En dan mn in de OVP omdat we daar de dieren zelf hebben uitgezet met hekken eromheen waar de dieren terwijl ze sterven kunnen kijken naar het groene gras voorbij het hek. Hoefdieren op zompige natte rietgebieden een plek waar geen kudde zal blijven. Een kudde zou in de 'natuur' daar doorheen trekken maar beslist niet blijven. Ik ben een groot voorstander van hoe men het elders doet in bv. Castricum, Egmond ed. Daar is men over gegaan tot het houden van kleine kuddes met of gecastreerde mannetjes of helemaal geen mannetjes. Werkt prima, is goed voor de dieren, mooi voor de mensen en prima voor de biodiversiteit omdat niet alles tot op het bot kaal wordt gevreten. Ik weet vd diverse boswachters dat men ook uit andere delen vh land komen kijken en men er gewoon enthousiast over is. Als het dan met hekken moet zorg dan dat het op een dierenwelzijn manier geregeld wordt. Zij zijn afjankelijk van ons en megalomane figuren met idiote ideeën die aan grootheidswaanzin grenzen (in mijn en gelukkig in vele anderen hun ogen) zouden niet zoveel macht mogen hebben dat ze alles op hun pad kunnen verpletteren en geen tegenspraak dulden.

  En dan durven ze het over wolven te hebben. Wolven moeten die 600 dieren maar opeten. Wolven die natuurlijk de lammetjes en de schapen met rust laten want die hebben veel liever een doodsbang dier wat pijn lijdt en die grote horens heeft. Welke wolf wil dan nog een schaap? *sarcasme* Ontsnappen is er niet bij natuurlijk en wolven daarna afschieten om dat het er teveel zijn is dan ook weer voor een bepaalde groep een extraatje :X Zelfs in Zweden worden de wolven bij de honderden afgeslacht en dat terwijl het zo'n groot land is, blijkbaar niet groot genoeg voor wolven.
  NL, zakdoekland! Als we hier een Oehoe hebben die enig territorial gedrag vertoont dan raakt men al in paniek en roept men meteen "vangen of doden" een voge notabene ! I rest my case!

  Laten we hopen dat gezond verstand prevaleert dat de mensen die dit zieke Simparc hebben uitgevonden en in stand hebben gehouden tegen alle normen in op kosten van de gehele bevolking zich hiervoor zullen moeten verantwoorden en laten we dan a.u.b. het beleid eens helemaal doorlichten en ervoor zorg dragen dat dierenwelzijn altijd een primaire factor moet zijn binnen elk beleid. Er zullen altijd dieren moeten worden afgemaakt al was het maar vanweg verwondingen ed maar het hoe, het wanneer en het hoeveel moet uiterst zorgvuldig worden uitgevoerd. Ik heb weleens een goede jager gesproken en dat is een jager die er een hekel aan heeft om een dier af te maken. En die eigenschap maakt hem tot een goede jager die het slechts uitvoert als het niet anders kan!

  filmpje van de herten op de veluwe, een aanklacht tegen het beleid:
  https://www.youtube.com/watch?v=70XCJWJifIA

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ps, in mijn optiek is het pas uitzichtloos als het niemand meer iets kan schelen!
  En zover zijn we gelukkig nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen