maandag 20 april 2015

Dieren in 'Horror' dierentuin in Gaza krijgen eindelijk hulp.......veel foto's

Zoal ik al vele malen heb geschreven, stichting Vier Voeters is één van mij favoriete dierenwelzijnsorganisatie. Ik heb het geluk gehad een paar jaar als vrijwilligster mee te mogen draaien op het kantoor in Amsterdam. Bij deze organisatie blijft geen cent aan de strijkstok hangen. Zeer bedreven mensen met dierenwelzijn hoog in het vaandel. Voor wie nog een paar euro over heeft ?

HULP VOOR DIEREN IN ‘ERGSTE DIERENTUIN TER WERELD’

Nieuwsbericht van www.vier-voeters.nl

VIER VOETERS biedt noodhulp in Khan Younis dierentuin in Gaza
 
Amsterdam, 20 april 2015 – De internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS heeft gereageerd op de hulpkreet uit de dierentuin in Gaza die in recente mediaberichten is bestempeld als ‘de ergste dierentuin in de wereld’.  De dierentuin verdiende deze twijfelachtige eer na publicatie van foto’s van dode en gemummificeerde dieren in verblijven naast levende dieren.
 
De situatie in Khan Younis bleek even gruwelijk als de eerdere rapporten suggereerden. De weinige overlevende dieren hebben geen voedsel, nauwelijks drinkwater en geen veterinaire zorg. De verblijven zijn bedekt met afval en puin. De dierentuin is niet meer in staat om de dierverzorgers te betalen. Dierentuinmanager Ziyad Oweida: "We zijn erg opgelucht dat VIER VOETERS ons nu helpt. Er is veel media-aandacht geweest, maar niemand kwam ons daadwerkelijk helpen."
 
De dierentuin heeft geen financiële middelen. De nog levende grote katachtigen - een leeuwin en een tijger - zijn sterk vermagerd. Vele andere dieren zijn al een hongerdood gestorven. VIER VOETERS directeur Inez de Ligt: " Ons team verleent veterinaire zorg. Zo wordt de leeuwin behandeld voor  een ernstige oorinfectie en krijgt de lama medicijnen tegen een vervelende parasieteninvasie. Daarnaast zorgt VIER VOETERS de komende maanden voor voedselleveringen. Omdat de dierentuin niet beschikt over koelkasten of vriezers zal wekelijks vers voedsel geleverd worden. "
 
 
Vanwege het aanhoudende conflict in de Gazastrook is toegang tot de regio uiterst moeilijk. VIER VOETERS is de enige dierenwelzijnsorganisatie die van de autoriteiten officiële toestemming heeft ontvangen. In de herfst van 2014 bood VIER VOETERS ook al noodhulp aan een andere dierentuin in Gaza. Drie leeuwen uit de zwaar beschadigde Al Bisan dierentuin werden toen overgebracht naar een opvangcentrum in Jordanië en de overige dieren kregen voedsel en veterinaire zorg.
 
Net als in 2014 wordt de huidige actie ondersteund door de Franse dierenbeschermingsorganisatie "30 millions d'amis".
 
 

2 opmerkingen:

 1. Geweldig dat er nu eindelijk iets ten goede gaat veranderen. (Net als jij Erna is viervoeters 1 van mijn favoriete organisaties. ;)
  Alleen vraag ik mij wel af wat er verder na die ? mnd gaat gebeuren. Eigenlijk behoort daar geen dierentuin te zijn als er zo beroerd met de dieren wordt om gegaan. Of dat nu komt door geldgebrek, geen interesse van instanties daar ter plekke of wat dan ook, hef dan die dierenhel maar op. Als je ook maar iets om dieren geeft laat je het a. niet zo ver komen en b. neem dan je verantwoordelijkheid door de dieren af te staan als je er ook in de toekomst niet voor kan zorgen.
  Laten we wel wezen, wat heeft het opruimen van kadavers, de vervuiling te maken met geld? Als je daar werkt en je geeft om die dieren dan laat je ze niet totaal in de steek het moment dat je geen salaris meer krijgt. Tenminste dat zou ik niet doen.
  Heel akelig allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.princessaliafoundation.org/ Deze Foundation helpt samen met Vier Voeters om een nieuw thuis te vinden voor de dieren. Ook zullen er dieren naar www.lionsrock.org worden overgebracht. Ze blijven heus niet daar !!!

   Verwijderen