donderdag 2 april 2015

'Armzalige Lafaards' Australië geschokt over gruwelijke vondst van 55 doodgeschoten windhonden 
 


Australië is geschokt over de gruwelijke vondst van 55 dode windhonden in een beschermd natuurgebied bij Bunddaberg aan de Oostkust. De honden waren blijkbaar doodgeschoten. De politie pakte donderdag twee verdachten op. Ze arresteerde in Bundaberg een 64-jarige africhtster van windhonden en een 71-jarige man. Beiden zullen vrijdag voor de strafrechter geleid worden.
 
"De mensen die dit gedaan hebben, zijn armzalige lafaards", zei de voor politie bevoegde minister Jo-Ann Miller van de deelstaat Queensland voor de arrestaties. Bij de dieren ging het vooral om jonge windhonden, die geen potentieel hadden om het als renhonden te maken, vermoedt de dierenbeschermingsorganisatie RSPCA.

Races met windhonden zijn erg populair in Australië. Na een documentaire over dierenmishandeling in de sector kregen volgens de zender ABC in februari 36 trainers van windhonden een verbod om nog met dieren te werken, zes van hen voor het leven.

1 opmerking:

  1. Elke sport waarbij dieren gebruikt worden behoort regelmatig onder een vergrootglas te komen. Er spelen belangen, er gaat geld in om en als je je er dan even in gaat verdiepen wordt het al snel duidelijk..., meestal komt er narigheid om de hoek kijken. En in veel (teveel) gevallen blijkt dan dat dieren worden misbruikt, en mishandeld voor het belang vd eigenaar of bookie en de gokkers die er beter van willen worden. Dierenwelzijn is een woord wat men niet eens kan spellen.
    Doet er niet toe, dieren lijden? Boeien!!! Als ze er maar aan verdienen of anderszins hun plezier uit kunnen halen.
    Sport met dieren bestaat bijna niet omdat er altijd een prestatie verwacht wordt en dan zal en moet zo'n dier tot het uiterste presteren en anders loopt het meestal gruwelijk met hem af. Dat geldt echt voor alle z.g.n. dieren sporten. Een enkele hobbyist daargelaten maar zelfs die willen toch wel graag dat hun dier presteert.
    Jammer genoeg zit de mens zo in elkaar. Harde mening van mij? Tja, ik loop al wat jaren mee, heb genoeg gezien, genoeg meegemaakt en ben genoeg op de hoogte om die uitspraak te durvenn doen.

    BeantwoordenVerwijderen