maandag 27 april 2015

'We dit it' 115.000 handtekeningen en 38 beren uit de berengalindustrie gaan hun vrijheid tegemoet

Nieuwsbericht van Animals Asia www.animalsasia.org :


Een doorbraak – De galberen van Halong Bay mogen bevrijd worden.

 
  
Er is bekend gemaakt dat, naar aanleiding van de internationale druk van dierenvrienden over de hele wereld, de galberen van Halong Bay bevrijd mogen worden door Animals Asia. Ook hebben de plaatselijke regeringsautoriteiten van de Vietnamese provincie Quang Ninh erin toegestemd de berengal-industrie van de hele provincie te beëindigen door alle 38 beren over te brengen naar het Vietnamese berenreservaat van Animals Asia. www.animalsasia.org
 
De actie is een direct resultaat van de campagne “Red de Halong-Bay-beren”, die meer dan 115.000 handtekeningen kreeg van dierenvrienden over de hele wereld. Daaraan deden ook beroemdheden als Judi Dench, Olivia Newton John, Stephen Fry en Ali MacGrew mee. Een brief van 12 ambassadeurs oefende nog een extra druk uit op de autoriteiten.
 
Een doorbraak, dit nieuws: Dit is een ongelofelijk bericht, een enorm succes voor de Vietnamese beren en voor al diegenen, over de hele wereld, die gevochten hebben voor een waardige bevrijding van de dieren uit de greep van de berengal-industrie. U heeft dit tot stand gebracht. (Zou het niet beter zijn dit onvertaald te laten: You did it!, wat je in allerlei publicaties leest.
De regering van Quang Ninh heeft erin toegestemd iedere boer die meewerkt aan het vervoer te belonen. Als tegenprestatie heeft Animalsd Asia op zich genomen de kosten van de redding: de huisvesting, het herstel en de verdere verzorging van de dieren, voor haar rekening te nemen.
Vanaf mei (2015) zullen de autoriteiten van Quang Ninh beginnen met het sluiten van  met de 17 gal-beren-boeren in de provincie, om hun toestemming voor onmiddellijk transport te garanderen.
 
 
 
 
De eerste 2 beren zullen op 5 mei bevrijd worden op een afgelegen eiland in de Bai Bay-Tu Long Bay-archipelago ten noorden van Halong Bay, het toekomstige eerste zeereservaat van Animals Asia. Het vervoer van alle 38 berren in de provincie zal naar verwachting voltooid zijn in juni.
De doorbraak vond plaats tijdens de vergaderingen van betrokkenen: gedelegeerden van departementen van de provincie Quang Ninh, waarvan de bevoegdheid zich uitstrekt van politie tot toerisme, vertegenwoordigers van Animals Asia en de meeste galberen-boeren (eigenaren van galberen) van de provincie.
 
 
Bij de voorgenomen reddingsacties zal het Opvangcentrum voor Beren van Animals Asia in Vietnam weer op volle toeren werken, zoals ook al te zien was in november 2014, toen we 2 dubbele berenverblijven hebben bijgebouwd.
 
Animals Asia heeft het vaste voornemen om een vijfde dubbel berenverblijf te bouwen, met omheinde ruimtes op het terrein, een plan waarvan de uitvoering was uitgesteld, doordat de autoriteiten probeerden het plan tegen te houden.
Alle geredde beren zullen in een voorlopig onderkomen verblijven, totdat het nieuwe dubbele berenhuis en de omheinde ruimtes  klaar zijn.Men verwacht dat ong. 16 beren terecht kunnen in afgesloten ruimtes buiten het centrum. Wel kan met hun herstel begonnen worden, terwijl fondsenwerving en bouw al aan de gang zijn.
 
 
Tuan Bendixsen, directeur van Animals Asia Vietnam sprak:  “Bij de recente bijeenkomsten was een totale verandering van stemming merkbaar. Het was voor het eerst dat de provinciale autoriteiten verklaarden dat de beren vervoerd zouden worden volgens de richtlijnen van het Ministerie van Algemene Zaken. Er werd zeer duidelijke taal gesproken, en aan de berengal-boeren werd te kennen gegeven dat met het vervoer van de dieren ernst wordt gemaakt. Aan de boeren werd meegedeeld dat iedere poging om de beren uit de provincie  te verwijderen (af te voeren) tot vervolging zal leiden, daar alle verdere sterfgevallen van beren, voorafgaand aan het vervoer,niet getolereerd zullen worden. Toch zal men er niet gerust op zijn dat zulke handelingen zich  zullen voordoen, totdat alle dieren gered zijn.”    
 
 
 
 
 De hel van de verschrikkelijke berengal-industrie  Dagelijks getapt voor hun gal via een open wond. Meer weten? www.animalsasia.org
 
 
De oprichtster en CEO van Animals Asia, Jill Robinson, sprak: “Dit is ongelofelijk nieuws, een geweldig succes voor de Vietnamese beren en voor al diegenen die gestreden hebben voor een waardige reddingsactie uit de klauwen van de berengal-industrie. You did it! De redding van deze 38 beren zou eenvoudig niet mogelijk zijn geweest zonder de aanhoudende druk van 12 ambassades, de handtekeningen van 116.000 mensen over de hele wereld, die hun stem lieten horen tegen de berengal-industrie, en de onverschrokken, onvermoeibare volharding van de staf van Animals Asia in Vietnam, die weigerde de aandacht voor deze zaak te laten verslappen (die alles op alles zette om de aandacht voor deze zaak niet te laten verslappen ). Dit is een overwinning voor ons allemaal.
Ik verontschuldig me niet wanneer ik zeg: “We moeten nu nog meer gaan doen, onze verzoeken om hulp moeten hier niet eindigen, zoals de berengal-industrie niet eindigt bij de reddingsactie in de provincie Quang Ninh.
 
Het redden van deze beren zal op de hele organisatie een enorme druk leggen, maar het is een plicht waarvoor we nooit mogen terugschrikken.
Nu de tijd is aangebroken waarin de berengal-industrie letterlijk afbrokkelt, hebben de beren hun vrienden meer nodig dan ooit.
We mogen vandaag trots op onszelf zijn, omdat hetgeen we samen brereikt hebben verbluffend is. En daarna moeten we weer op adem komen (adem scheppen) en de strijd voortzetten. We hebben dit gevecht gewonnen – nu moeten we de hele oorlog winnen,.”

Voelt u zich geroepen om een donatie over te maken dan kan dat via de Nederlandse tek van Animals Asia  http://www.moonbears.nl/

De vertaling van dit bericht is gedaan door mijn vriendin Aleid Stoel. Dank je wel Aleid, schitterend werk !!
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  

1 opmerking:

  1. Elke (kleine) overwinning is er één! Het zou nog mooier zijn als er nergens meer beren worden gemarteld voor hun gal maar zover is het nog niet helaas.
    Maar door elke keer een overwinning verandert (hopelijk) ook het denken en de mentalitiet van mensen zodat ze dat niet meer willen. net als met katten en hondenvlees. Deze beren zijn iig uit de hel gered!

    BeantwoordenVerwijderen