dinsdag 14 april 2015

Oplichtster beloofde eigenaren van oude zieke paarden een fijne opvang maar verkocht ze door naar ?

Het is mij onbekend waar deze dierenbeul de paarden naar toe verkocht maar dat zou zomaar een paardenslachter kunnen zijn. Alhoewel paardenslachters geen zieke paarden mogen slachten.......

WAPSERVEEN - Gratis zou ze oudere paarden een fijne oude dag bezorgen. In plaats daarvan verkocht Ellie G. de dieren door. Op 6 mei moet de vrouw uit Wapserveen zich verantwoorden bij de rechter.

Vorig jaar zomer volgde op internet de ene op de andere waarschuwing over Ellie G. Slachtoffers van de vrouw uit Wapserveen probeerden zo te voorkomen dat andere paardenbezitters hetzelfde zou overkomen. Volgens hun verhalen is G. een geraffineerde en gewetenloze oplichtster.

Marktplaats

De vrouw reageerde op oproepen, bijvoorbeeld op Marktplaats, van eigenaren van oudere en geblesseerde paarden die een rustige levensavond voor hun dier zochten. G. wilde de paarden wel opvangen op de boerderij die ze bewoonde in Wapserveen. De dieren die hier terechtkwamen, maakte de vrouw echter al snel te gelde. Diverse onthutste eigenaren stapten naar de politie en deden aangifte.

Een van de slachtoffers van de zwendel is Debbie Goedemans uit het Noord-Hollandse Vijfhuizen. Haar tienjarige ruin Ziezo had kissing spine, een rugaandoening. Op uitnodiging van G. stalde ze het dier in Wapserveen. Toen de Noord-Hollandse na enige tijd poolshoogte nam, was de boerderij verlaten
.
Paard spoorloos

G. bleek alleen maar huurder te zijn geweest. De eigenaren van het pand hadden haar er wegens huurachterstand uitgegooid. Van Ziezo geen spoor. Bijna een jaar later weet Goedemans nog altijd niet waar haar paard is gebleven. Ze woont woensdag 6 mei de rechtszaak bij. ,,Misschien kom ik tijdens de behandeling nog iets te weten over Ziezo."
De zaak dient bij de politierechter in Assen. Volgens woordvoerster Karin Hoving van het Openbaar Ministerie worden is de rechtszaak gebaseerd op vier aangiften tegen G. De vrouw wordt formeel verdacht van verduistering.


1 opmerking: