dinsdag 31 maart 2015

Wat lief ! 10-jarig meisje uit Den Haag heeft Kalfje Keesje uit een melkveehouderij vrijgekocht
Kalfje Keesje

De 10 jarige Lucia van Kuijen uit Den Haag heeft dinsdag een kalfje uit een melkveehouderij vrijgekocht om het dier te redden van de slacht. De basisschoolleerling was afgelopen week op schoolreisje naar een boer in Maasland en vond het verschrikkelijk om te zien dat de kalfjes niet bij hun moeder stonden. Nadat de boer vertelde dat het twee weken oude kalfje Keesje vrijdag naar de mesterij zou gaan waarna hij geslacht zou worden, was Lucia vastberaden het dier te redden.

Koeienrusthuis

„Ik heb de boer gevraagd wat het kalfje kostte, en na de excursie tegen mijn moeder gezegd dat ik niks voor mijn verjaardag wilde en dat ik het kalfje van al mijn spaargeld ging kopen”, vertelt Lucia. „Mijn moeder zei dat we het kalfje niet konden kopen omdat we geen ruimte hadden om een kalf te houden. Dus heb ik koeienrusthuis De Leemweg in Friesland gebeld en gevraagd of hij daar mag wonen, en dat mocht.”

Op weg

Lucia heeft het dier dinsdag samen met haar ouders opgehaald bij de boer. Een hachelijke onderneming met een trailer door de lentestorm. „Het is eigenlijk onverantwoord, maar we doen het omdat we het vreselijk vinden voor het dier”, zegt moeder Rosella van Kuijen dinsdagmiddag. „We stonden vast bij Amersfoort, maar inmiddels rijden we weer richting Friesland.” De dierenvrienden hopen einde van de middag het kalfje over te kunnen dragen aan het koeienrusthuis.

Vastberaden

Lucia doet regelmatig mee aan acties van Een Dier Een Vriend (EDEV), een organisatie die opkomt voor de rechten van dieren. „Wij zijn erg trots op haar vastberadenheid om dit kalfje te redden”, zegt een woordvoerder van EDEV. „Ze weet dat ze niet de hele wereld hiermee kan redden, maar wel de wereld van kalfje Keesje.”

http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/


1 opmerking:

  1. Ja geweldig als je zo'n kind hebt wat zo betrokken is met dierenwelzijn.
    Héél lief van haar om dit kalfje te kopen en daarmee heeft zij zeker weten 1 diertje een fijn leven weten te geven. En ook treurig dat die stier-kalfjes zo lullig behandeld worden. Zo klein nog en ze missen hun moeder zo erg en dan al naar de slacht. Ben je er net is het leven alleen maar ellende. Echt zielig.

    BeantwoordenVerwijderen