dinsdag 31 maart 2015

In 2014 zijn er 700 honden in beslag genomen na een melding op 144 van de dierenpolitie

Zoveel verwaarloosde honden!! En dan hebben we het nog niet gehad over verwaarloosde katten, konijnen, paarden etc.....dramatisch !!

Er zijn vorig jaar 700 honden in beslag genomen na een melding op het nummer 144 van de dierenpolitie. Ruim 300 honden hebben in samenwerking met de Dierenbescherming een nieuw thuis gevonden.
Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens Dijksma zijn er meer dieren in beslag genomen door het succes van het noodnummer 144.
ZIE OOK: Dierenpolitie redt 30 konijnen

De Nijntjes na de in beslag neming


De Dierenbescherming en lokale initiatieven worden volgens de staatssecretaris ingezet om de opgevangen dieren een nieuw thuis te geven. Ook wordt geprobeerd om mensen beter te laten nadenken voordat ze een dier aanschaffen.

Impulsaankoop

Met de campagne 'Voorkom impulsaanschaf huisdieren' en advertenties op Marktplaats worden mensen aangespoord om beter na te denken over het nemen van een huisdier. De campagne wordt volgens Dijksma veel aangeklikt en de vragenlijst die erbij hoort is veel ingevuld.
Voor konijnen die al lang in het asiel zitten, is ook een oplossing bedacht. Er wordt gekeken of het mogelijk is die dieren te verkopen in de dierenwinkel, zodat ze een tweede kans kunnen krijgen.
Dierenpolitie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten