zondag 1 maart 2015

Beleef de lente : Webcams van Koolmees, roodborst, huismus en uilen weer online ( video )Koolmees, roodborst en huismus komende zondag live bij Beleefdelente.nl

 
 
 
roodborst / Martin Hierck Vandaag 1 maart gaan bij Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland de camera’s aan van de koolmees, roodborst en huismus. Het is voor het eerst dat Vogelbescherming de roodborst en huismus tijdens het broedseizoen live in beeld brengt. Vanaf 15 februari is www.beleefdelente.nl al in de lucht, waarbij kijkers de liefdesperikelen van kerkuil, steenuil, torenvalk, slechtvalk en bosuil op de voet kunnen volgen.

Dit jaar ging het 9e seizoen van Beleef de lente vroeg van start. Op 15 februari gingen bij vier van de negen nestkasten van Beleef de Lente de camera’s al aan. Komende zondag 1 maart gaan ook de webcams van de koolmees, roodborst en huismus aan. De voortekenen zijn veelbelovend: vooral de huismussen zijn al vaak bij de nestkast te zien.

Het is voor het eerst dat Vogelbescherming Nederland de roodborst en huismus voor de camera’s probeert te krijgen. De voortekenen bij de huismus zijn veelbelovend. Vooral de huismussen zijn al vaak bij de kasten te vinden.

Beleef de Lente van Vogelbescherming is al jaren een groot succes. Vorig jaar volgden bijna 1 miljoen mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan deed dat zelfs dagelijks. Ook dit jaar is Beleef de Lente voortvarend van start gegaan: de afgelopen twee weken werd de site meer dan 500.000 keer bezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten