donderdag 26 maart 2015

Prachtige video's ! Zwerfhond neemt zorg kittenwees op zich

Met dank aan Jurgen van der Hoeven. Lees het hele mooie verhaal en video's op:
http://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2015/03/zwerfhond-neemt-zorg-kittenwees-op-zich

Dat katten en honden soms best goed met elkaar overweg kunnen, dat wisten we al. Het verhaal van deze pitbull gaat echter een stap verder. De zwerfhond nam de zorg op zich van een hulpeloos kittenweesje.


Pitbull en kitten

Het ongebruikelijke stel werd dinsdag gevonden aan de kant van de weg door een dierenreddingsteam in Texas. In eerste instantie dachten de werknemers dat het om een pitbull met een puppy ging, maar al snel ontdekte men dat het in werkelijkheid om een kitten van een paar dagen oud ging. Het diertje zoog melk uit de tepel van de pitbull. De dieren werden met spoed naar een dierenkliniek in Dallas gebracht, waar dierenarts Rick Hamlin versteld stond van de band tussen de twee.

“In mijn 28-jarige loopbaan heb ik nog nooit zoiets meegemaakt”, zegt hij nog altijd verbouwereerd tegenover The Dodo. “Mijn god, om een pitbull in het wild te vinden die zo’n band heeft met een klein katje, dat is echt heel bijzonder.”
Het is onduidelijk hoe de hond en de kitten bij elkaar zijn gekomen. “In dit gebied zijn veel zwerfdieren, dus het is het meest waarschijnlijk dat de moeder pitbull een nestje pups had en dat die zijn overleden. Daardoor had ze nog melk. En met de moeder van de kitten moet ook iets gebeurd zijn, waardoor deze kitten alleen bleef. De pitbull vond haar waarschijnlijk en heeft het opgevoed alsof het haar eigen pup was”, aldus Hemlin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten