maandag 30 maart 2015

De uitgebuite werkpaarden in de toeristische stad Petra (Jordanië ) krijgen veterinaire zorg

VIER VOETERS lanceert hulpproject voor werkpaarden in Jordanië

 
Ezels dragen toeristen naar bezienswaardigheden
© PAF | VIER VOETERS | Tibor Rauch                                             

Dierenleed bij toeristische trekpleister
 
De rotswoningen in de stad Petra in Jordanië vormen één van de meest bekende en mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Een belangrijk onderdeel van de toeristenindustrie vormen de 1.350 ezels en paarden, die vaak onder erbarmelijke omstandigheden gehouden worden. De dieren vervoeren toeristen op hun rug en in koetsjes. Vaak is hun last te zwaar en de werkdagen zijn te lang. Daarnaast hebben de dieren geen schaduwplekken, vaak onvoldoende voedsel en schoon drinkwater en geen medische verzorging door dierenartsen. Ze lijden aan uitputting, kreupelheid en koliek. 

Projectstart om de paarden en ezels een betere toekomst te bieden
© PAF | FOUR PAWS | Tibor Rauch

Nieuw VIER VOETERS project

VIER VOETERS is samen met de Jordaanse Princess Alia Foundation (PAF) en de plaatselijke VVV een project begonnen om de gezondheid en werkomstandigheden van de paarden en ezels in Petra te verbeteren. Er worden stallen gebouwd, drainagesystemen aangelegd en de bestaande veterinaire kliniek wordt gemoderniseerd. Daarnaast zorgen we voor medicijnen, medische apparatuur en training van de lokale dierenartsen, hoefsmeden en eigenaren van de dieren.

Het team zorgt voor paarden zoals Alebayah
© PAF | VIER VOETERS | Tibor Rauch
 

Veterinaire zorg in Petra

Op dit moment geeft het VIER VOETERS team samen met twee lokale dierenartsen eerste hulp aan gewonde en zieke paarden en ezels. Veel dieren hebben last van pijnlijke wonden en ontstekingen aan hun benen, omdat ze moeten galopperen op een te harde en stenige ondergrond.
 
De zes jaar oude merrie Alebayah is een typisch voorbeeld: maandenlang heeft ze een wond aan haar knie gehad, die maar niet wilde genezen. VIER VOETERS dierenarts en paardenexpert Ovidiu Rosu liet het wondvocht analyseren om te achterhalen welke bacterie verantwoordelijk was voor de infectie. Op basis daarvan kunnen we Alebayah de juiste antibiotica geven. Daarnaast heeft ze rust nodig.
 
De vele eigenaren zijn blij met de aanwezigheid van VIER VOETERS en accepteren ons aanbod om hun paarden en ezels gratis te behandelen.
 
 
Nieuwe stallen in aanbouw
© PAF | VIER VOETERS | Tibor Rauch
 

Hulp aan dier én mens

Zodra de stallen gereed zijn, beschikken de paarden over vers drinkwater, kunnen ze gewassen worden en rusten in de schaduw. Daarnaast zullen VIER VOETERS en de Princess Alia Foundation regelmatige veterinaire zorg bieden en eigenaren trainen. Zo kunnen we samen de paarden en ezels een gezonder en aangenamer leven geven.
 
Door de dieren te helpen, helpt VIER VOETERS ook de mensen in de regio. Zonder de paarden en ezels kunnen de ca. 8.000 bewoners niet in hun levensonderhoud voorzien.

1 opmerking:

  1. Gratis behandelen is geweldig. Daarbij is van essentieel belang dat ze leren beter voor hun dieren te zorgen. Dat ze hun dieren niet moeten laten werken met veel te zware lasten en veel te lang onder barre omstandigheden. Deze stumpers geven alles wat ze hebben en meer en krijgen er slaag en ellende voor terug. Vaak gaan deze dieren maar een paar jaar mee, dan zijn ze op, en sterven een akelige dood na een miserabel leven. En het veulen staat hetzelfde te wachten
    Je kan zeggen dat die mensen vaak zelf ook een moeilijk bestaan hebben, maar dus des temeer reden om goed voor je dier te zorgen want hij/zij maakt het verschil.
    Daarbij heeft de wreedheid waarme velen ermee omgan niets te maken met armoede maar met mentailiteit. Ik heb het helaas zelf teveel gezien. Dus een mentaliteitsverandering is ook noodzakelijk net als begrijpen wat je dier nodig heeft.

    BeantwoordenVerwijderen