woensdag 4 maart 2015

Dringend hulp nodig: 2 aan alcohol verslaafde beren in Sotji leven al 20 jaar op chips cake en alcohol ( Petitie )


Bericht van www.worldanimalprotection.nl

Dringend hulp nodig: teken onze petitie om de beren in Sotsji te bevrijden 
Heb je twee minuten om onze petitie te tekenen? Hiermee doe je een dringend beroep op de lokale Russische autoriteiten om ons te helpen twee beren de vrijheid te geven waar ze al twintig jaar op wachten. 

Al sinds ze kleine welpjes waren, zitten twee beren opgesloten in een kooi bij een restaurant in Russische stad Sotsji.
Ze krijgen dagelijks cake en chips gevoerd door de gasten en worden  gedwongen om bier te drinken. In plaats van gras onder hun voeten, bestaat hun wereld uit een kleine betonnen bunker achter een stalen hek. 


Deze hulpeloze beren hebben, na jaren van verwaarlozing, een slecht dieet en mishandeling, snel medische hulp en aandacht nodig. Een van de twee beren is al volledig blind.

Samen met de Big Hearts Foundation http://www.bigheartsfoundation.org/alcoholic-bears/ werken we eraan om de beren zo snel mogelijk naar het Roemeense berenreservaat te krijgen, ver weg van de ellende en smerigheid waar ze nu in leven. Voor het eerst in twintig jaar zullen zij daar ervaren wat vrijheid is.

Afgelopen week werd een gerechtelijk bevel van kracht, waardoor het lokale ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu verantwoordelijk is geworden voor de inbeslagname van de beren bij hun huidige eigenaar. Het is nu dan ook van belang dat het ministerie deze beren zo snel mogelijk naar een veilige tijdelijke opvang brengt, waar ze kunnen worden onderzocht en verzorgd door professionele dierenartsen.

Ook dringen we er bij het ministerie erop aan ons te helpen bij de verhuizen van de beren naar hun uiteindelijke woonplaats, naar de veiligheid van het Roemeense berenreservaat.

Teken de petitie en maak een einde aan deze uitbuiting 


Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe groter de kans dat we het leven van deze beren voor altijd veranderen. Er is ruimte in het berenreservaat, een grotere kans op een goed leven zullen ze nooit krijgen.

Teken niet alleen de petitie, maar deel hem ook op Twitter en Facebook en gebruik dan de hashtag #SochiBears.

Samen kunnen we deze beren een leven geven dat ze niet kennen: een leven in vrijheid.
Kom vandaag nog in actie. Alvast bedankt.

2 opmerkingen:

  1. Is er nu echt niemand die al deze praktijken echt beu wordt? wie zijn nu de dieren en wie de mensen? Laat iedereen die dit doet eens hetzelfde lot ondergaan misschien zal er dan toch een zijn die het zal begrijpen. mijn respect voor de mens verdwijnt meer en meer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk zijn wij het beu. En vele dierenwelzijnsorganisaties met ons. Maar om een beer of een chimpansee bij een kroeg weg te halen in deze pokke landen gaat niet zomaar. De kroegbaas verliest inkomen want de beren zijn een attractie. Lachen gieren brullen!! Onmensen zijn het. Dierenbeulen van de ergste soort Bedankt voor de reactie. Gr Erna

      Verwijderen