vrijdag 6 maart 2015

8 maart: Hert met kogelvrij vest bij Kasteel GroeneveldActie tegen jacht: ‘Hert’ met kogelvrij vest bij Kasteel Groeneveld

Foto: Edelhert
 
 Op zondag 8 maart voert de werkgroep Amersfoort van de Partij voor de Dieren vanaf 12:00 uur actie tegen de jacht op hoefdieren in de provincie Utrecht. De actie vindt plaats bij Kasteel Groeneveld in Baarn. De PvdD trekt de aandacht van wandelaars en bezoekers met een levensgroot hert met een kogelvrij vest aan. Bijna alle hoefdieren worden in de provincie Utrecht namelijk doodgeschoten. Lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen Hiltje Keller is bij de actie aanwezig.
 
 
De Partij voor de Dieren vraagt in de Provinciale Staten veel aandacht voor de hoefdieren in de provincie Utrecht: de provincie heeft deze dieren namelijk vogelvrij verklaard. Zodra een wild zwijn of een damhert de provinciegrens oversteekt, via onder andere ecoducten, dan worden zij doodgeschoten door jagers. Maar ook edelherten zijn volgens de PvdD niet veilig in de provincie Utrecht, slechts enkele van hen worden in de provincie getolereerd.

In december 2014 verklaarde de Faunabescherming dat dieren in Utrecht nog meer vogelvrij zijn dan in andere provincies, en dat de provincie Utrecht veel te ruimhartig is met het verlenen van jachtvergunningen[1]. Lijsttrekker PvdD Hiltje Keller: “De Partij voor de Dieren vraagt al enige tijd op diverse manieren aandacht voor die dieronvriendelijke jacht in Utrecht. Het is hoog tijd dat de provincie haar diervriendelijke gezicht laat zien en hoefdieren juist beschermt in plaats van de kogel geeft.”

Provincie verantwoordelijk
PvdD werkgroep Utrecht spreekt op 8 maart met bezoekers van Kasteel Groeneveld en ook met bezoekers van de Trotsmarkt die bij het kasteel wordt gehouden. Veel mensen weten niet dat de provincie sinds begin 2015 beslist over de jacht in het kader van de schadebestrijding én over de hobbyjacht. De Partij voor de Dieren vraagt hun aandacht en steun voor de wilde dieren in de provincie Utrecht.

Keller: “Wij willen dat de provincie verboden wordt voor jagers en dat dieren juist worden verwelkomd, zodat de provincie Utrecht straks weer een stukje diervriendelijker wordt.“
 


 
 
 
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie
Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.
Facebook Twitter
Naam

E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Login op dichtbij.nl
Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten
Gebruikersnaam

Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.Dit is niet ok
Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:
 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
   
   
   
   

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten