zaterdag 14 maart 2015

Schokkende beelden van een "triest hoopje paard" in Noordwijk
Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op donderdag 12 maart een zwaar verwaarloosd paard moeten weghalen uit een wei in Noordwijk. “Het dier zat onder de luizen, was graatmager en had een etterende wond op zijn rug.”

Na een tip van de dierenpolitie besloot LID-inspecteur Erik Goemans een kijkje te nemen bij het paard, dat erg mager zou zijn en niet goed werd verzorgd. Bij aankomst bleek het dier er zo slecht aan toe, dat ‘ie in opdracht van RVO.nl* direct in bewaring is genomen en overgebracht naar een dierenarts. “Het had niet veel langer moeten duren. Het was echt een triest hoopje paard,” aldus Erik.Broeiende wondDe dierenarts stelde vast dat het dier letterlijk werd ‘leeg getrokken’ door de luizen die over zijn hele lijf zaten. Erik: "En de wond op zijn rug is ook nog eens gaan broeien.” Het paard verblijft nu bij een gespecialiseerde dierenkliniek waar het met de juiste verzorging en medicijnen weer op kracht kan komen.

2 opmerkingen:

  1. Och och och, wat een stumper. Wat is er toch mis met de mens? Wat voor soort 'mensen' zijn dit? Er is dan toch echt iets zwaar mis met je als je een dier wat afhankelijk is van jou zo behandel. Vuile rotzakken. Een deken eroverheen zodat mensen het niet goed kunnen zien? Ik heb woorden in mijn hoofd die het daglicht niet kunnen verdragen. Je hebt op het laatste geen woorden meer. Ik hoop dat die lui waar dit arme dier van was (ik mag tenminste aannemen dat die lui nóóit geen dieren meer mogen hebben) een giga rekening gepresenteerd krijgen. En dat deze stumper ergens een opvangplek krijgt waar hij een welverdiende oude dag mag krijgen. Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of het nieuws over mishandeling en grof dierenleed is niet van de lucht. Er zijn dagen dan walg ik van de mens.

    BeantwoordenVerwijderen