dinsdag 17 maart 2015

50 salamanders op fietspad door voetbalfans onderweg naar FC Twente-PEC Zwolle doodgereden

 


Op de zogenoemde fietssnelweg tussen Hengelo en Enschede zijn gisterenmorgen ruim vijftig dode salamanders gevonden. De dieren zijn waarschijnlijk overreden door voetbalfans die zaterdag onderweg waren naar FC Twente - PEC Zwolle.

© Adri Schols.
 
In Hengelo bestaat een werkgroep die de diertjes normaal gesproken helpt met oversteken tijdens de paddentrek. Die duurt zo'n zes weken en in die tijd worden normaal gesproken zo'n 150 dieren doodgereden.

Zaterdagavond bleven de hulptroepen thuis, met het oog op de voetbalwedstrijd in Enschede. In het verleden zijn vrijwilligers namelijk uitgescholden door supporters. Ook werden emmers met amfibieën uit hun handen geslagen.

De coördinator van de werkgroep, Adri Schols, maakt zich zorgen over de dieren: ,,In één avond is nu een derde van die 150 gedood.'' Om het probleem op te lossen wil de werkgroep tunnels onder wegen, waardoor de salamanders veilig kunnen oversteken. Daarnaast wil de groep dat de fietssnelweg tijdens avondswedstrijden van FC Twente dicht gaat. Dat wil de politie echter niet.

2 opmerkingen:

  1. Wat een misselijkmakend tuig. Ze moeten zich de ogen uit hun kop schamen. Bah, als het mijn kinderen waren dan had ik een fiks appeltje met ze te schillen. Er zijn er al zo weinig. In mijn jeugd kwam je ze overal tegen maar ik heb ze al jaren en jaren niet meer gezien. En dan uit verveling en eigendunk die beestjes verpletteren, goh wat zijn het toch een helden. Waardeloze figuren!

    BeantwoordenVerwijderen