maandag 16 maart 2015

Dierenvriend verblijft al 4 jaar na nucleaire ramp in Fukushima om honderden dieren te verzorgen

Maak kennis met de held die in Fukushima achterbleef om voor de dieren te zorgen

 
Vier jaar na de nucleaire ramp in Fukushima, waarbij een kerncentrale werd getroffen door een aardbeving en een tsunami, leeft er nog steeds maar één man in het gebied. De 55-jarige Naoto Matsumura is er al die tijd gebleven om zich te ontfermen over de achtergelaten dieren.
Na de ramp moest iedereen het besmette gebied rond de kerncentrale verlaten. Matsumura weigerde. Hij geeft nu de achtergelaten katten, honden, eenden, varkens, koeien en ooievaars te eten.


Toen hij samen met zijn ouders was gevlucht voor de kernramp, besloot Matsumura alleen terug te keren om de uitgehongerde honden te voederen. Hij zag dat honden bij de buren waren vastgebonden. Bij een stalbrand waren honderd koeien omgekomen. Hoe meer dierenleed hij zag, hoe meer hij wilde blijven.Matsumura redde onder meer een hond uit een stal waar het dier al meer dan een jaar lang overleefde op resten van dode koeien. “We zijn allemaal in de steek gelaten door de regering,” zei hij. “De dieren en ik blijven dus hier.”Voedsel en water uit de omgeving zijn niet veilig, dus daarvoor rekent hij op hulp van buitenaf. De held van Fukushima krijgt geregeld schenkingen van andere dierenvrienden.


 
 
 

3 opmerkingen: