woensdag 11 maart 2015

Verwoestende branden in Zuid-Afrika : Vier Voeters biedt hulp aan getroffen wilde dieren


 
Four Paws releave Fund

Verwoestende branden in Zuid-Afrika 

VIER VOETERS biedt hulp aan getroffen dieren

Ernstige branden rond Kaapstad deze week hebben enorme schade veroorzaakt. Huizen werden verwoest, de bewoners moesten vluchten. Enkele duizenden hectaren grond, waaronder het Table Mountain National Park, is door de vlammenzee verwoest. VIER VOETERS www.vier-voeters.nl biedt noodhulp aan de getroffen wilde dieren. Experts van de internationale dierenwelzijnsorganisatie werken daarbij nauw samen met de autoriteiten. VIER VOETERS heeft veel ervaring met het verzorgen van noodhulp in rampgebieden.© VIER VOETERS  
                                            
Inmiddels is de brand onder controle en kunnen dierbeschermers - ondersteund door vrijwilligers - op zoek gaan naar gewonde dieren. Dit zijn vooral bavianen, schildpadden, egels, slangen, reptielen, vogels en caracals.
Foto: Jonge caracals

Inez de Ligt, directeur van VIER VOETERS Nederland: "Collega’s van ons kantoor in Zuid-Afrika helpen waar ze kunnen. Gisteren hebben ze meerdere bavianen met brandwonden verzorgd."


                                                                                         
© VIER VOETERS                                             

Veel mensen hebben al steun verleend aan de werknemers op het terrein. De Ligt: "Onze collega’s ter plaatse raden mensen ten zeerste af om zelf op zoek te gaan naar gewonde dieren. Ervaren reddingsteams kunnen veel meer resultaat bereiken. Het is echter heel goed mogelijk dat de wilde dieren door de brand uit hun leefgebied verdreven zijn en zich nu in bewoond gebied ophouden. Voorzichtigheid en inzicht zijn geboden, want deze dieren zijn bang, misschien gewond en zijn hun vertrouwde omgeving opeens kwijtgeraakt. Particulieren kunnen wel helpen door in hun tuin waterbakken te plaatsen. De gevluchte dieren hebben vaak grote dorst."

VIER VOETERS helpt niet alleen wilde dieren, maar ook de huisdieren van mensen die door de brand hun huis verloren hebben.

2 opmerkingen:

 1. Viervoeters in mijn opinie een geweldige gedreven organisatie. Eentje waar ik op zijn tijd ook graag een extraatje naar stuur. Ze zijn overal met passie voor dieren bezig.
  Er zou eigenlijk ook een wereldwijde organisatie moeten zijn die een pot beheert met geld om bij een ramp, organisaties extra te kunnen ondersteunen bij hun reddingswerk en opvang van dieren. Dieren zijn belangrijk en horen er ook bij. Daarbij kan een mens altijd nog hulp zoeken en voor zichzelf opkomen een dier is immer afhankelijk van de mens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die pot heeft www.worldaninamalprotection.nl en ook www.ifaw.nl xxx

   Verwijderen