dinsdag 31 maart 2015

Hij heeft het niet gered het zwaar verwaarloosde paardje......ik had hem beter gegund

Arm dier. Weer een slachtoffer van een dierenbeul !!
NOORDWIJK - 'Hij kon niet meer in de benen komen en bleef liggen in zijn stal. Medicijnen sloegen niet aan. Het was duidelijk dat het dier stervende was.' Het leek juist goed te gaan met het paard dat enkele weken geleden zwaar verwaarloosd werd aangetroffen in een wei in Noordwijk. Desondanks is het dier nu toch overleden.
  
Dat schrijft de Dierenbescherming op haar website. Half maart nam de Dierenbescherming het paardje mee, na een tip van de dierenpolitie. Het dier zat onder de luizen en was graatmager. Ook had het paard een etterende wond.
Enkele dagen later was het paardje aan de beterende hand. 'Het dier eet en drinkt goed!', kon de Dierenbescherming toen melden. In een dierenkliniek kreeg het paard een behandeling tegen het zand in zijn darmen. Ook werd hij ontluisd.

Behandeling niet aangeslagen

Nu blijkt toch dat de behandeling niet is aangeslagen. 'Om verder lijden te voorkomen is gekozen voor euthanasie. Een hele verdrietige afloop', aldus de Dierenbescherming.  

1 opmerking:

 1. Zo zielig. Ik kan daar zo boos om worden. Ik mag toch hopen dat ze zwaar gestraft zullen worden maar in dit land? Echt niet!
  Hoogste tijd dat ook dit land een wet uit gaat vaardigen dat paarden / pony's niet alleen mogen staan zoals bv in Zweden. Mensen kopen een paard voor een prikkie want dan kan hij mooi voordat hij naar de slacht gaat nog even een speeltje voor mijn verwende k.ter zijn. Maar ja, geld mag het niets kosten en een dierenarts doen we niet aan. Gewoon doorgaan tot hij hij/zij naar de slacht gaat.
  Onvoorstelbaar en misselijkmakend!

  En ik zou met héél mijn hart wensen dat mensen hun ogen eens wat vaker van hun ipadje ed afhalen en beter in hun omgeving rondkijken zodat misstanden sneller opgemerkt en aangepakt kunnen worden. Als ik met iemand in de auto zit zeg ik altijd, kijk jij ook even goed uit je doppen of je geen dier te water zie liggen of een schaap op zijn rug of wat dan ook.
  Kleine moeite en elke keer als je een dier weet te redden is dat fijn dat je dat hebt kunnen doen dat je dat verschil hebt kunnen maken. Een stuk beter dan veel flauwekul op de z.g.n. sociale media!

  Met zijn allen kunnen we een verschil maken!

  BeantwoordenVerwijderen