zaterdag 28 maart 2015

Video: Vandaag om 20.30 gaat het licht uit voor Earth Hour......zin of onzin wat denkt u ?
Ik heb het niet zo met hypes. Ik doe dan ook niet mee en zie de zin er niet van in. Misschien kan u de lezer mij van gedachten veranderen


 • Foto: www.wnf.nl   Jeetje als dit niet çute is ?
   
  Zeist - Vele duizenden beroemde gebouwen in Nederland en de rest van de wereld doen zaterdagavond een uur het licht uit voor Earth Hour. In Nederland hult een record van ruim honderd bijzondere gebouwen zich om 20.30 uur in het donker, waaronder De Martinitoren, De Kuip en het Paleis op de Dam. Beroemde internationale monumenten die meedoen zijn onder meer de Eiffeltoren, het Akropolis en de Golden Gate Bridge. Earth Hour is hét jaarlijkse evenement waarmee de wereldbevolking oproept tot meer actie tegen klimaatverandering. Het wordt voor de negende keer gehouden.
   
  Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is internationaal de drijvende kracht achter Earth Hour, waar dit jaar een record van 172 landen aan deelnemen. Het nationale switch-off moment in Nederland is bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar doet WNF-ambassadeur André Kuipers het licht uit van het monumentale gebouw en van de replica van het VOC-schip De Amsterdam dat er ligt aangemeerd. Op het moment dat Het Scheepvaartmuseum zich in duisternis hult, gaan ook de lichten uit van tientallen andere markante gebouwen in Nederland.


  Iconische monumenten

  In heel Amsterdam doen bijna twintig bezienswaardigheden mee aan Earth Hour. Alleen al op De Dam doen het Paleis op de Dam, de Bijenkorf en Madame Tussauds een uur de lichten uit. De verlichting op en vanaf de straat blijft wel aan, in verband met de openbare veiligheid. In Rotterdam gaan landmarks als de Euromast, de Erasmusbrug, De Kuip en Hotel New York op zwart. Een greep uit andere deelnemende bouwwerken is: de Martinitoren in Groningen, de St Janskathedraal in Den Bosch, de St. Janskerk in Gouda, de Waag in Deventer, het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, het Stadhuis in Haarlem en Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Een landelijk overzicht staat op de Earth Hour-site van het WNF.

  Earth Hour trekt zaterdag als een golf over de aarde. De Fiji Eilanden in de Stille Zuidzee beginnen. Daarna volgen iconische monumenten als Harbour Bridge in Sydney, het tempelcomplex Prambanan in Indonesië (Java), de uitgelichte Tafelberg in Kaapstad, het Akropolis in Athene, het Alhambra en La Sagrada Familia in Spanje, de Eiffeltoren in Parijs, Brandenburger Tor in Berlijn en Edinburgh Castle in Schotland. In de Verenigde Staten gaan onder meer Times Square in New York en de Golden Gate Bridge in San Fransisco op zwart. In Argentinië doet het beeld Christus de Verlosser dat uittorent boven Rio de Janeiro weer mee en op Aruba knipt Fort Zoutman de lichten een uur uit.

  Evenementen
  Naast het doven van de lichten zijn er in heel Nederland sfeervolle evenementen; van speur- en lampionnenoptochten tot candle light dinners en concerten bij kaarslicht. Het Scheepvaartmuseum houdt direct na het nationale switch off-moment een Michiel de Ruyter-stadswandeling, waarbij deelnemers met duurzame WakaWaka-lampjes op zonne-energie de oude wijk van deze zeeheld ontdekken. Ook diverse grote bedrijven doen mee met Earth Hour, zoals Eneco en diverse IKEA-vestigingen die activiteiten in het donker houden.

  Even wat anders. Vanaf vandaag plaats ik iedere dag deze link van de Dierenbescherming. De dierenasielen zitten vol en de vakanties moeten nog beginnen. Dierenvrienden onder ons weten wat dat betekend. Wilt u de link delen? Alvast bedankt !!

  http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten