donderdag 15 mei 2014

5 ontroerende foto's en video van een baby olifant die weigerde zijn dode moeder achter te laten
 Zich onbewust van de kou of de roofdieren, heeft een vijf maanden oud olifantenjong in het noorden van Kenia de wacht gehouden bij het lichaam van zijn dode moeder.

 
Reddingswerkers van plaatselijke dierenorganisaties probeerden het dier de hele nacht te beschermen, terwijl hij weigerde zijn moeder achter te laten. De olifant werd de volgende dag naar een opvangcentrum overgebracht.

Dierenartsen slaagden er in de vroege uurtjes uiteindelijk in het jonge dier te verdoven, waarna hij met het vliegtuig overgebracht werd naar zijn nieuwe thuis in het David Sheldrick Wildlife Trust Elephant Orphanage (DSWT).
Het opvangcentrum, dat zich in het Nairobi National Park bevindt, vangt olifanten vanuit het hele land op. Ondanks de schok van een nieuwe omgeving en de dood van zijn moeder, duurde het niet lang voor Sokotei, zoals de olifant werd genoemd, vrienden maakte.

De redding van Sokotei was een race tegen de klok. Verschillende reddingswerkers waren 's nachts ter plaatste gekomen om het olifantenjong te ondersteunen en roofdieren op afstand te houden,  vertelt directeur Rob Brandford van DSWT.Reïntegratie

DSWT vangt weesolifanten op met het doel ze later terug in het wild los te laten. Zo zorgt het opvangcentrum voor olifanten jonger dan drie jaar die nog altijd melk krijgen. Daarna worden ze naar een van de twee reïntegratiecentra gezonden in het Tsavo National Park.'Wanneer Sokotei oud genoeg is om naar een reïntegratiecentrum te gaan, zal hij tijd doorbrengen in het wild en andere kuddes ontmoeten, leren welk voedsel veilig is en uiteindelijk leren hoe zich als een wilde olifant te gedragen', aldus Brandford. 'Het kan een lang proces zijn en het hangt af van wanneer de olifant gered werd. Als ze heel jong zijn, hebben ze geen herinnering aan het wild en kan het 7 tot 8 jaar duren voor ze in staat zijn alleen te overleven.'

Vorig jaar werden ongeveer 50 olifanten gered en de aantallen stijgen elk jaar mede door de grotere dreiging van stropers. Uit een autopsie blijkt dat de moeder van Sokotei aan een ernstige inwendige infectie gestorven is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten