vrijdag 30 mei 2014

5 pasgeboren wolfjes hebben hun leven te danken aan de brandweer....petje af mannen en bedankt !Alaska Department of Fish and Game. http://www.fws.gov/refuge/kenai/

De brandweer in de Amerikaanse staat Alaska heeft vijf pasgeboren wolven van een zekere dood weten te redden. De brandweermannen, die bezig waren een bosbrand op het schiereiland Kenai onder controle te krijgen, stopten met de bluswerkzaamheden toen ze gejank hoorden dat afkomstig bleek uit een hol. Daar ontdekten ze vijf welpjes die uitdrogingsverschijnselen vertoonden en allemaal gestoken bleken door een stekelvarken.
 
 
 Kenai National Wildlife Refuge.
 
De welpen, drie mannetjes en twee vrouwtjes, zouden twee dagen alleen in het hol doorgebracht hebben. Een zesde welpje was reeds gestorven. De brandweer schakelde hulp in van het Department of Fish and Game en het Kenai National Wildlife Refuge om de wolfjes te redden. De dieren werden meteen gevoed met suikerwater.

Reddingswerkers hebben het vermoeden dat de ouders van de dieren door de bosbranden niet meer naar hun kroost konden terugkeren. 

Leven in gevangenschap

 Later op de dag werden de wolvenjongen naar de Alaska Zoo in Anchorage gebracht, waar ze verder worden verzorgd. De twee weken oude beesten kunnen niet meer terug in het wild worden geplaatst na hun aanraking met mensen.

'Ze zouden gestorven zijn als we hen niet uit het hol gehaald hadden', zei brandweerman Jefferson Sam tegenover The Alaska Dispatch. 'Voor mij, was dit de enige juiste beslissing.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten