maandag 12 mei 2014

Goed zo!! Marokkanen in Marokko protesteren massaal tegen dierenmishandeling in Zoo Cassablanca ( video )Marokkanen laten van zich horen als hun ter ore komt dat er dieren ingeslapen zouden worden omdat er het een en ander op de schop gaat en de dieren ruimte moeten maken.


Zoo Actueel
Door Roger Wagemans: In de dierentuin van Casablanca, Ain Sbaa Zoo, leven de dieren al een hele periode in slechte omstandigheden. Dit omdat het park binnenkort verbouwd wordt en de dieren plaats moeten maken. Letterlijk, ze worden geruimd. Voor verschillende organisaties een reden om op te komen voor de weerloze dieren.Afgelopen weekeinde was er een bijeenkomst door de Marokkaanse vereniging voor de Bescherming van het Milieu (AMPE) en door de Marokkaanse Vereniging voor Dierenbescherming. Deze organisaties kregen tips over het inslapen van de dieren. De reden voor de ruiming is omdat er een grote renovatie staat gepland. Iedereen wil dat het welzijn van de dieren erop vooruit gaat, maar dat mag niet ten koste gaan van de dieren zelf.

De organisaties tolereren het niet dat er dieren worden gedood om deze reden en willen meer details over het lot van de dieren. Zij vragen zich af of er dieren worden vrijgelaten of ergens anders worden ondergebracht. De demonstratie vond voor de ingang van het park plaats in de hoop antwoorden te krijgen. En vele antwoorden blijven uit.


Renovatie € 15 miljoen

Het dierenpark in Casablanca was ooit een grote trekpleister, maar dit is helemaal verpruts door mismanagement en hiermee is het een vervallen oord geworden. De dieren die er leven moeten het doen met smerige hokken, ondervoeding door slecht eten en veel dieren zijn ziek. Er zijn ook al heel wat dieren gestorven aan deze ellende. Voor de renovatie heeft de gemeente Casablanca 15 miljoen euro uitgetrokken om de boel te renoveren. Met dit noodplan zal het park weer tot leven moeten komen, maar ten koste van het huidige leven


Met Dank aan:

http://nieuws.marokko.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten