zaterdag 17 mei 2014

Prachtige video: 'Olifantje in het bos laat je mama nooit meer los' ( ook niet in een kolkende rivier) Hartverwarmende beelden uit een natuurreservaat in Kenia. In het Ol Pejeta Conservancy heeft een kudde olifanten besloten om de Ewaso Nyiro rivier over te steken. Er staat echter een sterke stroming, waardoor één van de kleintjes dreigt af te drijven. Een heroïsche reddingsactie wordt ingezet.
 
Een dergelijke oversteek is voor een volwassen olifant al een flinke opgave, laat staan voor een kleintje van zes maanden. Het gaat vrijwel meteen mis op het moment dat het jonge olifantje begint aan de oversteek. De eerste meters blijft het beestje nog dicht bij een volwassen olifant uit de kudde, maar als het kleintje even kopje onder gaat, is het kwaad geschied: het drijft snel stroomafwaarts.

Gelukkig let zijn 'begeleider' goed op en schiet meteen te hulp. De reddingsactie blijkt zwaarder dan gedacht, want uiteindelijk zijn er drie volwassen olifanten nodig, waaronder de moeder, om het jonkie weer richting veilige haven te loodsen.

De reddingsactie zou een mooi voorbeeld zijn van de sterke familiebanden die een kudde olifanten kenmerkt.

Tekst met dank aan het AD

1 opmerking:

  1. Zó mooi en ontroerend..
    Dan te weten dat deze prachtige , sociale dieren worden gestroopt en misbruikt in circussen.
    Hoe harteloos kan een mens zijn !

    BeantwoordenVerwijderen