zaterdag 31 mei 2014

Miljoenen duiven in de illegale gokindustrie op duivenraces verdrinken in de zee ( Petitie)https://secure.peta.org/site/SPageNavigator/Taiwan_Pigeon_Races_Images.html Nog meer foto's van deze wrede 'sport'????

Kom in actie !! PETITIE 
http://action.peta.org.uk/ea-action/action?ea.client.id=5&ea.campaign.id=18689  Alvast bedankt !!

Van de Peoples Ethical Treatment of Animals ( PETA ) www.peta.nl
30 mei 2014
Contact:
Tim Zijlstra 0900-235 7382; TimZ@peta.nl 

PETA US ONTHULT DE ZEER HOGE PRIJS DIE BETAALD WORDT VOOR ILLEGALE WEDDENSCHAPPEN OP DUIVENRACES IN TAIWAN

Organisatie zag grote verliezen in aantal vogels tijdens races over de zee

 
Amsterdam – een 5 maanden durend undercover onderzoek van PETA US naar duivenraces in Taiwan onthulde een illegale gokindustrie die meer dan een miljard euro waard is, een vreselijk system van races over de oceaan en het hoogste sterftecijfer tijdens races in de wereld. Duiven die minder dan een jaar oud zijn worden naar de zee vervoerd en gedwongen om te proberen naar huis te vliegen tijdens een reeks van zeven wekelijkse races. Het aantal dieren dat gebruikelijk per serie kwijt raakt is 99 procent of meer; de meeste vogels verdrinken tijdens voorrondes of worden gedood door hun eigenaar als ze niet terug komen binnen een bepaalde tijd.

 

 

Onderzoekers van PETA US maakten een opname van hoog aangeschreven ambtenaren bij de Zhong Zheng Club in Kaohsiung – de grootste raceclub in Taiwan – waarin toegegeven wordt dat ze illegale gokpraktijken ondersteunen en de totale hoeveelheid gokgeld niet correct doorgeven. Een belangrijke eigenaar van raceduiven bracht bewijs naar voren van verborgen winsten en bevestigde de betrokkenheid van hoge overheidsambtenaren. Onderzoekers waren ook aanwezig bij races en filmde vogels die werden los gelaten van schepen, die honderden kilometers ver de oceaan op waren, waarvoor deelnemers entree moesten betalen aan de club en miljoenen extra inzetten. PETA US heeft pogingen vastgelegd die valsspelen moesten voorkomen door nauwkeurige identificatie van iedere vogel, omdat de grote geldbedragen waar het om draait, geleid hebben tot diefstal van vogels, afpersing en doping.
 

 

Zoals bij de UK races over Het Kanaal die PETA US vorig jaar heeft bloot gelegd, races over water zijn vaak dodelijk voor duiven. Onderzoekers hebben videomateriaal gemaakt van een specifieke race in Taiwan waarbij tienduizenden van deze zeer intelligente vogels in slechts enkele uren waarschijnlijk om zijn gekomen in windkrachten van tyfoon niveau. Taiwan importeert kampioenvogels en vogels met stamboom uit de hele wereld om te fokken; volgens The Telegraph, heeft de Britse Royal Pigeon Racing Association "onderzoek laten doen naar manieren om de markt in het Verre Oosten verder te ontdekken" en de verkoop van Britse vogels aan Taiwan enorm aangemoedigd. PETA US heeft een klacht ingediend tegen de overheid van Taiwan met een verzoek om direct een onderzoek te starten naar de overtredingen van gok- en dierenbeschermingswetten. Voorgaande invallen van de overheid bij clubs om belasting op te halen voor onbetaalde inkomsten van races hebben niet geleid tot substantiële hervormingen.


De klacht van PETA US, zowel als foto's en hoge kwaliteitsvideomateriaal van dit onderzoek zijn hier beschikbaar.

 

Klik hier voor meer informatie over dodelijke duivenraces.

 

#

 


2 opmerkingen:

  1. Afschuwelijk. Niets dan ellende. De mens is een verwoestend, nietsontziend wezen dat een spoor van lijden en ellende achterlaat. Zolang dieren als 'gebruikscoorwerp' worden gezien, alleen maar nuttig om op te eten of voor vermaak desnoods doormiddel van wrede sadistische spelen, sport, luxe of in dit geval weddenschappen, zolang zal de mens door blijven gaan met martelen van dieren. Onbegrijpelijk dat de politiek (maakt niet uit waar) deze schandalige praktijken niet willen stoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan het beeld van die jonge duiven die zich laten vallen in de zee van pure uitputting maar niet kwijt. Het heeft me diep geraakt. Het is waanzin. Vooraf wetend dat de meeste vogels het niet zullen halen en dat daardoor het gokken spannender maakt, hoe laag kan een mens zakken.

      Verwijderen