vrijdag 16 mei 2014

De bloedige georganiseerde paardengevechten voor de gokindustrie zijn nog steeds populair ( Petitie)

 PETITIE
http://e-activist.com/ea-action/action?ea.client.id=1736&ea.campaign.id=28311

Hoewel illegaal in het grootste deel van de wereld, zijn deze wedstrijden nog steeds populair op de Filippijnen, in Zuid Korea, China en Indonesië.                          
Bij zulke tornooien zijn wel 54 paarden betrokken en vele onder hen lopen gruwelijke verwondingen op. Geprikkeld door een merrie die in de nabijheid vastgebonden staat gedurende zo’n 6 uur, vechten telkens twee hengsten, opgejaagd door hun seksuele instincten. Ze vallen mekaar aan om hun rivalen uit te schakelen. Ze bijten en stampen elkaar. Soms zo hevig dat er een oog uitgestampt wordt, of er een oor wordt afgebeten. Vele hebben verwondingen over het hele lichaam.         
 
                       
       
Soms breken ze hun benen wanneer ze wanhopig proberen te ontsnappen aan de aanvallen. Andere hinken rond in de arena met een glazige blik in de ogen wanneer ze vruchteloos pogen om onder de aanvallen van de tegenstander uit te raken. 
                
Hoe bloediger de verwondingen hoe enthousiaster het publiek.
In het wild gaan hengsten ook wel vechten voor de suprematie maar nooit op zulke manier. Diegene die het onderspit moet delven zal op de vlucht kunnen slaan vooral eer het te erg wordt. Hier echter zitten ze opgesloten in een arena en kunnen niet anders dan blijven vechten om te proberen de aanvallen van de tegenstander te weerstaan.         
 
       
Dergelijke tornooien zijn eveneens dramatisch voor de  merrie die gebruikt wordt als lokaas voor de hengsten. Niet alleen deelt ze regelmatig in de stampen van de duellerende hengsten maar het arme dier wordt vervolgens verplicht te paren met de winnaar van de strijd. Dit betekent dat zij in 6 tot zo’n 30 keer kan gedekt worden.

Paarden die te zwak of te oud zijn om te vechten worden opgeofferd door hen in te zetten tegen veel sterkere paarden.
Het is zuiver middeleeuws. Hoewel het op de Filippijnen, Z. Korea, China en Indonesie wettelijk verboden is, maken corruptie en gebrek aan toepassing  van de wet het mogelijk dat deze wedstrijden blijven doorgaan met ogenschijnlijk officiële instemming. Deze matchen worden uitgezonden op TV en lokale handelslui sponsoren paarden en tornooien. De tornooien worden aangemoedigd als “culturele traditie” maar in feite zijn ze grotendeels georganiseerd, gesponsord en gecontroleerd door het misdaadsyndicaat dat grote winsten haalt uit het gokken. Er worden duizenden dollars ingezet op elke strijd, een klein fortuin in een zeer arm land als de Filippijnen. 
                
Paarden sterven  vaak in de ring aan hun verwondingen of van uitputting. Veterinaire zorgen zijn te duur voor de eigenaars van de paarden. Gewonde paarden worden meestal gedood en hun vlees wordt op de barbecue klaargemaakt en verkocht aan het publiek.

 

6 opmerkingen:

 1. We leven in een achterlijke Wereld. Ik word hier kotsmisselijk van. Wat kunnen we nog meer aan dierenellende verwachten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog veel ellende vrees ik Corrie. Alhoewel deze petitie nogmaals bewijst dat de wereld tegenwoordig wel meer weet over het vele dierenleed in de wereld. Hebben we te danken aan het sociaal media. .Paardengevechten is betrekkelijk onbekend. Men weet van hanen, honden, beer-hondengevechten maar voor velen is dit nieuw. Hoogste tijd dan om er mee aan de gang te gaan. Morgen zal ik mailen met www.animalsasia.org of zij een grote actie kunnen starten tegen deze verschrikkingen.
   Bedankt voor je reactie Gr Erna

   Verwijderen
 2. Als ieder mens, die dit bedenkt en dat staat te bejubelen om mens en dier af te slachten, op z'n verjaardag sterft, zijn we met een jaar van dat tuig af!!
  Cor Pot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het maar waar Cor. zie je al die mensen met fotocamera's ? ( laatste foto) Misselijkmakende foto's.. Bedankt voor je reactie

   Verwijderen
 3. Ik beschouw dit niet als mensen, onmogelijk. Menszijn is meer dan uit een vrouw geboren worden. Menszijn is een pakket van eigenschappen wat een mens, mens maakt. Empathie, compassie, liefde, emotie, intelligentie, en een zekere mate van bewustzijn. Steeds vaker (b)lijkt het of 'de mens' deze eiegnschappen niet meer heeft of niet meer ontwikkelt. Ook in de psychiatrie/psychologie maakt men zich hier zorgen over. "Wezens' die genieten van het lijden wat zij zelf aanrichten, genieten van martelen en ongekende wreedheden, genieten dat 2 dieren die geen kant op kunnen die normaliter zouden vluchten te dwingen om een bloedbad aan te richten bij elkaar en daar bij staan te juichen en te filmen dat zijn zieke zwaar gestoorde....? ik heb er geen naam meer voor.

  Ik zeg weleens: " Of God bestaat, ik zou het niet weten maar dat de duivel bestaat is een zekerheid, die is hier gewoon op aarde en zijn naam is mens! Ik schaam mij voor mij z.g.n. genetische verwanten, maar erkennen doe ik ze niet. Kots van die misselijke schoften.

  BeantwoordenVerwijderen