zaterdag 3 mei 2014

Weer bewezen: De kracht van sociale media zelfs in Iran .....power to you !


Beste lezers, via sociale media van Iran naar de EU is een ware hype ontstaan om deze arme beer te bevrijden. Zoals ik al schreef 'power to you'! Met een beetje geluk zal deze 'dierenhel' worden gesloten.


 
De milieuautoriteiten van Iran hebben een dierentuin veroordeeld voor het houden van dieren in slechte omstandigheden, met name voor het vastbinden van een beer.
 
Het Irans Milieu Department heeft woensdag het Babolsar dierentuin, in de noordelijke provincie Mazandaran, ge├»nspecteerd en heeft een rechtszaak aangespannen na veel klachten door de Europese burgers over de mishandeling van dieren


 
Op sociale netwerken is de foto gedeeld van een beer met een ketting vastgemaakt aan haar nek, en is er verontwaardiging geuit over de manier waarop  het dier was gevangen en in Babolsar gehouden.
Mohammad Darvish, van het departement onderwijs en publieke participatie office, vertelde het nieuwswebsite Tabnak dat hij was verbijsterd bij het zien  van de benarde situatie van de beer en zei dat hij geloofde de dierentuin moet worden gesloten.

 
Het Iranese  cultureel erfgoed persbureau, CHN, melde dat de wilde beer in beslag was genomen van jagers in de Spaanse provincie Gilan in het noorden van het land. en toen naar de Babolsar dierentuin is gebracht. 
 
Shahram Amiri Sharifi, van een Iraanse dierenrechten groep, vertelde CHN dat de beer werd meegenomen naar Babolsar voor de fokkerij, alhoewel het die leeftijd nog niet had bereikt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten