zaterdag 10 mei 2014

Bijzonder: Op verzoek 20 schapen bij crematie van overleden vrouwBegeleid door zo'n kleine twintig schapen werd de Nederlandse Wilma Kamperman vandaag naar haar laatste rustplaats gebracht. De IJsselsteinse vrouw was dol op de kudde van herder Johan Sterrenburg en bezocht de dieren regelmatig. Het was haar grote wens dat de Veluwse heideschapen naar het crematorium in Nieuwegein kwamen om afscheid te nemen.
 
Op 8 april was herder Scherrenburg na de winter weer in Nieuwegein. Enkele dagen later was Kamperman met haar man Ton Willemse nog bij de schapen. Het was haar laatste bezoek. Ze overleed op 53-jarige leeftijd op zondag 4 mei aan een slepende, ongeneeslijke ziekte.

De schapen liepen aanvankelijk rustig voor de stoet uit, maar eenmaal bij de ingang van de aula van Noorderveld stortten de dieren zich op de rozen van de kransen die voor de deur op stenen liggen. Zo stond een groepje schapen te eten, terwijl de kist met Wilma Kamperman uit het zicht verdween.

2 opmerkingen:

  1. Wat bijzonder dat deze dieren bij haar begrafenis aanwezig mochten zijn, echt prachtig. Misschien heeft ze het wel mee kunnen beleven, dat weten we niet, maar het is mooi om te weten dat met haar wensen rekening is gehouden. Veel te jong, 53 jaar. Rust zacht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie Corrie. Het is zeker bijzonder en hartverwarmend.

      Verwijderen