dinsdag 6 oktober 2015

Jaarlijks1 miljoen dieren neergeknald door 30.000 'hobbyjagers' Teken de petitie in uw eigen provincieJaarlijks worden ruim 1 miljoen dieren doodgeschoten voor de lol van een kleine groep hobbyjagers. Laat de dieren niet schieten, teken het burgerinitiatief ‘Stop de hobbyjacht’


Laat de dieren niet schieten, teken het initiatief!

Het burgerinitiatief Stop de hobbyjacht is gestart in onderstaande provincies. Klik op de naam van jouw provincie om het burgerinitiatief te tekenen!
De andere provincies zullen naar verwachting spoedig volgen.

Kies uw Provincie en teken. Ik woon in Overijssel:

Laat de dieren niet schieten, teken het initiatief!

Jaarlijks worden vele tienduizenden dieren doodgeschoten voor de lol van een kleine groep hobbyjagers in Overijssel. Door de nieuwe Wet Natuurbescherming zal de provincie naar verwachting vanaf voorjaar 2016 al dan niet een goedkeurende verklaring moeten geven voor de hobbyjacht (ook wel plezierjacht genaamd). Ook wordt de hobbyjacht in natuurgebieden mogelijk. Wij vinden dat de beslissing om dieren voor de lol te mogen doden niet bij de provincie hoort te liggen. Dieren horen overal in het land op dezelfde manier beschermd te worden en daar is landelijk beleid voor nodig.


De meerderheid van de Nederlanders is tegen de plezierjacht. We zijn er ook van overtuigd dat voor de plezierjacht binnen Overijssel geen draagvlak bestaat. Zodra de nieuwe wetgeving van kracht is (naar verwachting voorjaar 2016), is het moment om binnen provincie Overijssel een fundamentele discussie te voeren over het al dan niet toelaten van jacht zonder enig nut of zonder enige noodzaak.
Via dit burgerinitiatief kunnen we ervoor zorgen dat de provincie deze nieuwe wetgeving voor het eerst kritisch bespreekt voordat de nieuwgekozen leden van Provinciale Staten besluiten de hobbyjacht al dan niet toe te staan. Daarvoor zijn 1.500 handtekeningen vereist, uw hulp kan bepalend zijn!

Download hieronder het formulier, druk het af en vul uw gegevens duidelijk leesbaar en correct in. Vraag ook familie en bekenden om formulieren in te vullen zodat we snel het benodigde aantal ondersteuningsverklaringen binnen hebben! Stuur het ingevulde formulier terug naar: Stop de hobbyjacht Overijssel, Postbus 17622, 1001 JM Amsterdam.

Helaas is het volgens de regels van de provincie niet mogelijk om het burgerinitiatief online te tekenen. ( Achterlijk !! Eigen mening )

Let op: uw ondertekening is alleen geldig als u in Overijssel woont en stemgerechtigd bent. Bent u in een andere provincie woonachtig, onderteken dan alleen het formulier voor uw provincie. Het heeft geen zin het burgerinitiatief voor een andere provincie te ondertekenen dan waar u woont.
Download de handtekeningenlijst voor Overijssel2 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat Gelderland ook snel verschijnt.
  Heeeel graag wil ik tekenen tegen dit dierenleed tegen onschuldige en weerloze dieren. Maar ja, de mens voelt zich superieur he?
  Ik walg van die lamzakken, jagers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mail even voor je Elly of Gelderland nu mee doet.

   Verwijderen