zondag 25 oktober 2015

Nederlandse varkens lijden onder 120 misstanden...het moet anders ( rapport en petitie )PETITIE :
 
Varkens in Nood heeft alle misstanden bij varkens op een rij gezet in een nieuw rapport. Dat zijn er 120. Doorligwonden, maagzweren, overvolle stallen, speendiarree, ongeschikt afleidingsmateriaal, uitputting en stress door continu zwanger zijn en ga zo maar door. Al die ellende levert de varkensboeren niets op; de varkenssector staat er slechter voor dan ooit en een groot deel van de boeren staat op het punt om failliet te gaan. Het is NU de hoogste tijd voor verandering!

Wat kun jij doen?

 Het is tijd om te bouwen aan een schone, gezonde en diervriendelijke toekomst. Doe jij mee? Varkens in Nood schreef een voorstel om de transitie van een zieke over producerende varkenssector naar kleinschalig, duurzaam en meer vleesvervangers mogelijk te maken. Teken voor ons voorstel, teken voor een beter leven voor onze varkens!
Deze petitie en het rapport '120 misstanden in de varkenshouderij' zullen aangeboden worden aan de Tweede Kamer.

Meer weten? Lees ook:
120 misstanden in de varkenshouderij  Lees alstublieft het hele rapport via deze link
Wat zegt Jan Terlouw over het misstandenrapport
Deel deze petitie!
                     

3 opmerkingen:

  1. Als oud Districtsinspecteur van de LID begrijp ik nog steeds niet dat er ondanks onze ontwikkeling en beschaving nog steeds mensen zijn die dieren en in dit geval varkens zoveel leed aan doen. Maar misschien nog wel erger vind ik dat er nog steeds een overheid is die hier nagenoeg niets tegen doet en alles maar laat gebeuren. Hoewel er ruim voldoende wet- en regelgeving is, is hier in Nederland nagenoeg geen controle en handhaving, zodat mensen met afwijkend gedrag naar dieren toe, nog steeds onbelemmerd hun gang kunnen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is schandalig voor woorden !
    En Bertus ik ben het ook volkomen met je eens.

    BeantwoordenVerwijderen